Тест

Головним досягненням лісової галузі є … рейдерство?

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє Національний екологічний центр.

Але як екологи заявляли раніше, саме у 2011 році перевірками КРУ виявлено масштабне нецільове використання коштів в Держлісагентстві, у тому числі – створення нових лісів на землях, не оформлених у користування лісгоспів.

Сума нецільового використання коштів за цією статтею склала 21 000 000 грн.

"Вже три роки триває всеукраїнська кампанія проти залісення степів. Велику частину нових лісів в Україні створюють не там де це потрібно, а на останніх степових ділянках, де земля нікому не потрібна і її легше отримати в користування. – розказує заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк. – Степів лишилось не більше 3% від того, що було в недалекому минулому і саме тут зосереджена третина всіх червонокнижних видів рослин і тварин. Проте саме сюди, відверто ігноруючи законодавство, спрямовані зусилля лісників по створенню нових лісів. І це робиться заміть того, що відновити вирубані ліси в Карпатах або у Поліссі".

На питання журналістів, Віктор Сівець повідомив, що в новому, 2012 році планується створити нових лісів на площі не меншій, ніж у 2011 році, а загрози збереженню рідкісних видів у такій діяльності він не вбачає.

Нагадаємо, у 2011 році 600 визнаних науковців-ботаніків з більшості країн Європи звернулись до Уряду України з проханням переорієнтувати обсяги створення нових лісів з степової зони у більш придатні для цього регіони – Полісся та Карпати.

Українська правда. Життя