Тисячі посилок зникли на "Укрпошті"

— 30 січня 2012, 13:15

Нинішню затримку вантажів керівництво пошти пояснило святковим ажіотажем. Однак пропажа пакунків є буденним явищем. Обурені клієнти "Укрпошти" вибухають на форумах та facebook, пише ТСН.

Серед постраждалих і колишня колега з ТСН Ганна.

Зараз вона живе в США. Під Новий рік зібрала посилку для самотнього батька, який живе в Україні. Подарунки зі Штатів вилетіли, але батько не дочекався їх і досі. Доки пакунок подорожував територією США, Ганна точно знала де він і що з ним відбувається. Це показує спеціальна програма в iPhone. Останні відомості – з Чікаго його відправили до України і на цьому відомості про долю пакунка закінчуються.

Подібна послуга є й на сайті "Укрпошти". Але в українській пошуковій системі відправлення Ганни, як і ще багатьох людей, протягом місця так і не з'явилося. Що ж відбувається з закордонними посилками в Україні з'ясували журналісти.

Спочатку пакунки перевіряють митники – просвічують рентгеном і слідкують, щоб там не було нічого забороненого і було лише те, що написано. Таку перевірку мають пройти всі посилки, вартість яких більша за 200 доларів.

В "Укрпошті" запевняють, що на цьому етапі зникнути нічого не може. А от дійсно "сліпа зона" – місцеве відділення пошти. Тут посилка може зникнути з усіх радарів – для цього достатньо, щоб хтось просто "забув" поставити галочку в електронній системі. Через таку галочку мешканка Запоріжжя Марія місяць не могла отримати пакунок. Хоча сайт Укрпошти доповідав, що його доставлено.

Не забрані посилки зберігають на пошті місяць. Після чого їх везуть на спеціальні склади. Раз у квартал "нічийний" вантаж розбирають – те, що можна продати, відправляють в спеціалізовані магазини, зіпсоване – утилізують.

Якщо ваш пакунок "схуд" – в "Укрпошті" обіцяють службове розслідування, якщо його загубили – компенсацію. От тільки є два "але". За законом пошта розглядає лише звернення відправника. Той, хто мав отримати посилки – заявити про зникнення не може.

І друге: шукатимуть тільки зареєстровані пакунки з індивідуальним номером, причому за додаткову плату.

Реклама:

Головне сьогодні