Тест

Вітні Х'юстон: we will always love you

Цими вихідними світ був шокований трагічною новиною. У суботу 11-го лютого пішла з життя американська співачка і кіноактриса Вітні Х'юстон. Легендарна виконавиця пісні "I Will Always Love You" померла у віці 48 років.

Тіло Х'юстон без ознак насильницької смерті було виявлено у номері готелю "Беверлі Хілтон" у Лос-Анджелесі.

"Я можу підтвердити, що смерть Вітні Х'юстон була констатована о 15:55 (4:55 у неділю за київським часом) в готелі "Беверлі Хілтон". О 15:43 ми отримали виклик від охоронця готелю, поліція прибула за кілька хвилин", - заявив представник поліції Марк Роузен.

Вітні Х'юстон народилася в місті Ньюарк штату Нью-Джерсі. Вона була молодшою з трьох дітей у родині Джона і Сіссі Х'юстон. У дитинстві та підлітковому віці відвідувала баптистську і п'ятидесятницьку церкви. Мати Х'юстон, Сіссі, її двоюрідна сестра Дайон Уорвік і хрещена мати Арета Франклін є відомими фігурами в світі ритм-н-блюзу, соул і госпел-музики.

Вітні: початок

Таке оточення не могло не позначитися на виборі життєвого шляху і кар'єри Х'юстон. У віці одинадцяти років вона починає виконувати соло в молодшому госпел-хорі баптистської "Церкви нової надії" в Ньюарку.

В юності Х'юстон знайомиться з артистичною атмосферою. Вона багато подорожує зі своєю матір'ю, робить перші спроби виступу у ролі співачки, виступає як бек-вокалістка у Чаки Хан, а також знімається в рекламі для підлітків.

На початок 1980-х років Х'юстон вже має два контракти зі звукозаписними компаніями. Однак більш серйозна пропозиція приходить до неї в 1983 році, коли її виступ зі своєю матір'ю в одному з нічних клубів Нью-Йорка помічає представник Arista Records і рекомендує Вітні голові рекорд-лейбла Клайву Девісу.

Девіса дуже вражає голос молодої співачки і пізніше він пропонує юній виконавиці контракт, який вона укладає з його компанією. Пізніше в тому ж році Вітні Хьюстон дебютує на всю країну в популярному тоді телевізійному "Шоу Мерва Гріффіна" (англ. Merv Griffin's Show) з піснею "Home".

У лютому 1985-го року виходить дебютний однойменний альбом Whitney Houston. Спочатку він продавався скромно. Але після виходу другого синглу "You Give Good Love", який досяг третього місця в чарті US Billboard Hot 100 і перших місць в інших R&B-чартах, альбом починає просуватися вгору в рейтингах продажів і популярності.

Х'юстон починає виступати в багатьох популярних вечірніх шоу, які зазвичай були закритими для темношкірих виконавців. Наступні сингли - романтична балада "Saving All My Love for You", танцювальний трек "How Will I Know", що відкрив співачку для аудиторії MTV, і "Greatest Love of All" - досягли перших місць в поп-і ритм-енд-блюз- чартах, закріпивши за молодою співачкою статус виконавиці для широкої публіки.

У 1986 році альбом Whitney Houston очолив чарт Billboard 200 і протримався на цій позиції одразу 14 тижнів. Було продано 13 млн. проданих копій тільки в США. Цей альбом став найбільш продаваним дебютним альбомом серед співачок.

У тому ж році співачка вирушила у своє перше турне The Greatest Love Tour і отримала свою першу нагороду "Греммі" в категорії "Краща поп-виконавиця" за пісню "Saving All My Love for You", а також нагороди Emmy, American Music Award та MTV Video Music Awards.

Другий альбом співачки "Whitney Houston" був випущений в червні 1987 року. Він став першим альбомом в чарті Billboard 200 у США і у Великобританії. Перші чотири сингли з альбому - "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional" і "Where Do Broken Hearts Go" - досягли перших місць в Billboard Hot 100.

Сім послідовних синглів в "Hot 100" стали хітами номер один, побивши колишній рекорд (шість синглів) The Beatles і Bee Gees. Однак жодна пісня не очолила R&B-чарти. "Whitney Houston" отримав 9-кратний платиновий сертифікат в Америці і був проданий у кількості близько 20 млн. копій по всьому світу.

Х'юстон виграла свою другу нагороду "Греммі" в 1988 році в тій же категорії за "I Wanna Dance with Somebody" і зробила всесвітнє турне The Moment of Truth Tour. У тому ж році вона записала пісню "One Moment in Time" для NBC для літніх Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі, що посіла 5-е місце в національному чарті США і перші місця в чартах Великобританії та Німеччини.

Вітні: 1990-ті роки

Третій студійний альбом "I'm Your Baby Tonight" було випущено в листопаді 1990 року. Над ним працювали Бейбіфейс, Ел Ей Рейд, Лютер Вендросс і Стіві Уандер. Альбом продемонстрував здатність співачки добре виконувати як жорсткі ритмічні композиції, так і душевні балади і танцювальні треки.

Альбом дістався третього місця в Billboard 200 і отримав 4-кратний платиновий сертифікат в США. По всьому світу було продано 10 млн. копій. Хоча з комерційної точки зору цей альбом продавався гірше, ніж два попередніх, він отримав похвалу критиків. Той же Rolling Stone назвав його "кращим і найбільш цілісним альбомом" Вітні.

У листопаді 1992 року Х'юстон успішно дебютувала як актриса в фільмі "Охоронець" (The Bodyguard) за участю Кевіна Костнера. Х'юстон записала шість пісень для фільму. Головний трек - кавер-версія кантрі-пісні Доллі Партон "I Will Always Love You".

Деякі продюсери були скептично налаштовані щодо цієї пісні, не вірячи в її комерційний успіх і слабку ротацію на радіо через повільний початок акапела. Тим не менше, після випуску пісні як синглу, Х'юстон чекав приголомшливий успіх. Сингл очолював чарт Billboard Hot 100 послідовно протягом 14 тижнів.

Сингл "I Will Always Love You" став для Х'юстон найуспішнішим та найбільш значущим в її кар'єрі. Сам альбом отримав 17-кратний платиновий сертифікат в США та був проданий у кількості 43 млн. копій. Вітні Х'юстон виграла три премії "Греммі", включаючи найпочесніші номінації - "Альбом року" і "Запис року".

У грудні 1995 року виходить саундтрек до фільму Waiting to Exhale.

В кінці 1996 року Х'юстон разом з хором церкви "Greater Rising Star" з Атланти записала наступний саундтрек в стилі госпел до фільму The Preacher's Wife. З цього альбому вийшла пара популярних пісень "I Believe in You and Me" і "Step by Step". Ця робота отримала позитивні рецензії, в деяких з них відзначалася емоційна глибина і феноменальний голос Уїтні.

У 1997 році Х'юстон дала концерт Classic Whitney у Вашингтоні, який транслювався по каналу HBO. Крім відомих хітів, вона виконала класичні композиції таких знаменитих співачок, як Арети Франклін, Біллі Холідей і Дайани Росс. Пізніше в тому ж році вона знялася в ролі Феї в "Попелюшці" з молодою співачкою Бренді. Х'юстон виконала для фільму дві пісні - "Impossible" і "There Is Music in You".

У листопаді 1998 року виходить четвертий (не рахуючи трьох попередніх саундтреків) студійний альбом Х'юстон "My Love Is Your Love". Спочатку альбом задумувався як збірка кращих пісень, але згодом накопичилося достатньо нового матеріалу для повноцінного нового альбому. Альбом був записаний і зміксований всього за шість тижнів.

У числі продюсерів виступили такі відомі діячі американської музичної індустрії, як Родні Джеркінс, Вайклеф Жан, Міссі Еліот і Лорін Хілл. Музика та виконання Х'юстон, які входили до нового альбому, знайшли нове, більш сучасне звучання в порівнянні з минулими записами.

Такі сингли з альбому, як "Heartbreak Hotel", "My Love Is Your Love" і "It's Not Right But It's OK", потрапили в п'ятірку кращих чарту Billboard і стали міжнародними хітами. В альбом також увійшов дует з Мераєю Кері "When You Believe" з мультфільму "Принц Єгипту" ( The Prince of Egypt). Рецензії альбому виявилися найсильнішими в музичній кар'єрі Х'юстон. Rolling Stone зазначив, що вона "співає з гірчинкою в голосі, чого не було раніше".

У 1999 році Вітні взяла участь в концерті Divas Live '99 в Лас-Вегасі разом з Тіною Тернер, Шер і Мері Джей Блайдж. У тому ж році вона здійснила світове турне My Love Is Your Love Tour. За пісню "It's Not Right But It's OK" у 2000 році Вітні отримала "Греммі" в номінації "Краща ритм-енд-блюз-співачка".

2000-ні роки

Навесні 2000 року виходить збірка кращих пісень Whitney: The Greatest Hits. В альбом увійшли уже відомі балади. В альбом увійшли чотири нові пісні, включаючи три дуети з відомими виконавцями: "Could I Have This Kiss Forever" з Енріке Іглесіасом, "Same Script, Different Cast" з Деборою Кокс і "If I Told You That" з Джорджем Майклом.

В кінці 2002 року на піку чуток про свою наркозалежність Х'юстон випускає свій п'ятий студійний альбом Just Whitney.

В кінці 2003 року Х'юстон випускає свій перший різдвяний альбом One Wish: The Holiday Album. Рецензії виявилися суперечливими.

У 2004 році Х'юстон здійснює турне Soul Divas Tour з Наталі Коул і Дайон Уорік по Європі, а також міжнародне турне по Середньому Сходу, Росії та Азії. У вересні вона зробила сюрприз, виступивши на World Music Awards і присвятивши цей виступ своєму наставнику і другу Клайву Девісу. Публіка вітала її стоячи.

В кінці літа 2009 року, після шестирічного затишшя виходить сьомий студійний альбом співачки під назвою I Look to You. Х'юстон знову повертається під крило свого наставника Клайва Девіса, під чиїм керівництвом було записано більшість альбомів співачки.

Альбом дебютував на першому рядку американського музичного чарту Billboard 200. Його було продано у кількості 305 тис. копій за перший тиждень. I Look to You повторив успіх саундтрека до фільму "Охоронець".

16 січня 2010 Х'юстон отримала нагороду BET Awards за досягнення в кар'єрі і за успіх альбому I Look to You. 26 січня 2010 вийшло ювілейне перевидання дебютного альбому Вітні Х'юстон, Whitney Houston - The Deluxe Anniversary Edition, випуску якого виповнилося двадцять п'ять років.

Про особисте

У 1989 році співачка познайомилась із співаком R&B-гурту New Edition Боббі Брауном. Після трьох років залицянь, пара вирішила побратися.

4 березня 1993-го року Вітні народила доньку Христину.

Вітні та Боббі

Протягом 1990-х років у Боббі були проблеми із законом, включаючи сексуальні домагання, керування авто у нетверезому стані, бійки та інше.

У 2000-х у Боббі було не менше проблем. Пліткували про наркозалежність обох, і Вітні в тому числі. У грудні 2002-го року, він вдарив Вітні та був заарештований.

В останні роки Х'юстон, яка неодноразово лікувалася від алкогольної та наркотичної залежності, багато хворіла. Через погане самопочуття в 2010 році було зірвано світове турне співачки, хоча незадовго до того вона випустила одну з найуспішніших платівок у своїй кар'єрі.

Останній вечір

За останніми даними, розтин тіла американської співачки і актриси Вітні Х`юстон завершено. У її легенях була виявлено воду.

Даний факт свідчить на користь початково висунутої версії, що Х’юстон захлинулася, заснувши або знепритомнівши у наповненій ванні. У людини, зануреної у воду після смерті, вода в легені не надходить. Про це повідомило інтернет-видання TMZ з посиланням на власні джерела в поліції лос-анджелеського району Беверлі-Хіллз.

Патологоанатоми, що проводили розтин, визначають об`єм води у легенях співачки. Даний показник може виявитися вирішальним при визначенні точної причини загибелі.

Водночас слідчі поки не беруться давати остаточний висновок, чи померла Х`юстон до або після занурення у воду, повідомляє TMZ.

Фахівці очікують на результатів токсикологічної експертизи, щоб визначити точну причину смерті співачки. Звичайно токсикологам треба чотири-шість тижнів на підготовку докладного звіту. До цього моменту результати розтину оприлюднені не будуть.

Робити певні висновки про причини загибелі 48-річної Х’юстон поки передчасно. Поліція, проте, встановила, що перед смертю вона вживала спиртне.

Крім того, в її номері в готелі Beverly Hilton були знайдені шість склянок з антидепресантом Xanax. У поєднанні з алкоголем цей препарат може спричинити седативну дію, наприклад, заглибити людину в сон або призвести до втрати свідомості.

Фото АР, Reuters