16-річна марокканка, яку змусили вийти заміж за її ґвалтівника, убила себе

— 15 березня 2012, 11:40

Згідно зі статтею 475 чинного в країні карного кодексу, "викрадач" неповнолітньої дівчинки може уникнути покарання, якщо візьме її заміж. Таким чином ґвалтівник ще й рятує честь родини своєї жертви.

Щоби покласти цьому край, написано онлайн-петицію, а також створено сторінку в Facebook, пише The Daily Mail.

Громадськість обурена трагічною смертю Аміни Філалі, яка в суботу прийняла щурячу отруту. Дівчина була заміжня за чоловіком, який жорстоко познущався з неї рік тому.

"16-річну Аміну зґвалтували тричі, її ґвалтівник, традиція та стаття 475 закону Марокко", - написала в Twitter одна з активісток.

Як розповів ЗМІ батько Аміни, одружити її з ґвалтівником від самого початку радив родині судовий посадовець.

"Прокурор порадив моїй дочці одружитися, він сказав "іди та вкладай шлюбний контракт", - заявив Лахсен Філалі.

За словами батька загиблої, кривдник напав на Аміну просто на вулиці. Про те, що сталося, дівчинка наважилася розповісти батькам лише за два місяці після зґвалтування. Одружуватися з жертвою злочинець спочатку відмовився, а погодився лише тоді, коли усвідомив, що йому справді світить покарання.

За законом Марокко, за зґвалтування карають 5-10 роками позбавлення волі, коли ж ідеться про неповнолітню особу, термін ув’язнення може становити 10-20 років.

Аміна заподіяла собі смерть після п’яти місяців шлюбу зі своїм кривдником. Увесь цей час вона жалілася матері, що чоловік її б’є.

Трохи краще закінчилася трагічна історія 21-річної Гульназ з Афганістану, яку зґвалтував родич її чоловіка. Нападника, від якого дівчина завагітніла, посадили на 7 років, але саму Гульназ також кинули до кабульської в’язниці – за "перелюбство з примусу".

На щастя, дівчина дістала помилування від президента Афганістану та в середу вийшла на волю.

Реклама:

Головне сьогодні