В інтернеті можна замовити "ксиву" СБУ та Адміністрації президента

— 10 квітня 2012, 13:49

Як дослідило ТСН.ua, пошук у інтернеті за ключовими словами "куплю посвідчення" дає масу посилань на продавців документів.

В інтернет-крамниці можна придбати свідоцтва про шлюб, розлучення, народження будь-якого року, диплом про освіту й службове посвідчення, йдеться у матеріалі.

Так, один із сайтів пропонує повне розмаїття "ксив":

Спецталон СБУ з проводкою – спеціальний талон Служби Безпеки України і до нього виписка з ДАІ. Такий талон проводиться по всіх документах і базах СБУ та ДАІ. Автомобіль його власника буде значитися як автомобіль СБУ.

Даний талон забороняє огляд автомобіля, дорожньої та водійської документації, а також пасажирів. ДАІ зобов’язується забезпечити власнику талона безперешкодний проїзд по всій Україні.

Талон видається на 2 роки. Терміни оформлення: 2-3 тижні. Вартість: $2499.

Посвідчення співробітника МВС. Вартість $195, включаючи доставку по СНД. Термін виготовлення 2-5 днів.

Посвідчення помічника народного депутата. Термін оформлення - 1-2 дні. Ціна - до $200.

Посвідчення Адміністрації президента України. Якісна підробка посвідчень Адміністрації президента України та спецталонів Адміністрації. Дозволяє безперешкодний проїзд по всій території України, можна використовувати при носінні незареєстрованої зброї.

Дозвіл на спецсигнали. Дозвіл на установку мигалок з проведенням, з усіма документами. Дозвіл видається на 4 роки. Термін оформлення - 2-3 тижні. Вартість - $1599.

При цьому Інтернет-магазин рекомендує не ставити мигалки на Ferrari або Jaguar: "Будьте як всі ті, хто користується мигалками офіційно, – скромний темний джип із затемненим склом чудово підходить для цієї справи".

Фальшиві свідоцтва виробляють не лише аматори: на тематичних сайтах є й оголошення, у яких вказується, що можна отримати справжні документи напряму від "контори".

Ось одне з них: "Продам ксиву (допоможу оформити) помічника міністра МВС. Ксива легальна з повною проводкою! В Україні таких буде 5! Залишилося 3! Проводка по всіх базах. Номер машини вноситься в базу ДАІ. "Гайці" тільки честь віддають, побачивши машини. В комплекті ксива і лобовуха!".

Або таке: "Спецпропуски і талони на 2012 та 2013 рік. Дозвіл МВС, Генеральної прокуратури, Прокуратури м. Києва, Апеляційного суду, Кабінету міністрів, Верховної Ради, Адміністрації президента. Дозволи на паркування, візитки з підписом і т.д. Кількість обмежена - 18 штук. Ціна від 700 грн".

Андрій, мешканець обласного центру, розповів, що в нього була низка куплених "перепусток", зокрема "залізобетонна ксива", придбана 10 років тому за 500 доларів в одній зі структур МВС, із якою "можна було виробляти що завгодно".

Реклама:

Головне сьогодні