Півторарічний хлопчик помер, поки лікарі відправляли його із лікарні до лікарні. Відео

— 17 травня 2012, 12:05

Як повідомляє ТСН, лікарі двох регіонів недооцінили важкість стану маленького пацієнта і направляли його з однієї лікарні в іншу, сперечаючись, на території якої області дитину лікувати. Через це згаяли дорогоцінний час.

Рідні досі не розуміють, чому малюк, який від народження жодного разу не хворів, тепер не з ними. "Ночами не можу спати. Постійно плачу. Навіть на роботі, мене там всі заспокоюють, але я не можу цього перенести, ні за що дитя постраждало, ні за що", - плаче бабуся хлопчика Олена Олейніченко.

Трагедія сталася, коли батько Сергійка налив собі в чашку чаю і відійшов від столу вкраяти хліба. "Син підбіг, і тут стояла пляшка з водою, і він ось так, як маленький, взяв чашку і ось так на себе перевернув", - пригадує мати хлопчика.

За п'ять хвилин родина відвезла Сергійка до амбулаторії в Коблево. Там йому зробили заспокійливий укол. І порадили їхати в районну лікарню сусідньої області, бо туди ближче. Батькам довелося везти обпеченого сина своїм легковиком, бо в кареті "швидкої" не було бензину.

"В районну лікарню у нас 37 кілометрів, і туди все-таки шлях неблизький, це хвилин 25 їзди, це втрата часу", - пояснює завідувач Коблевської амбулаторії Віктор Черняга.

У приймальному відділенні Южненського медзакладу лікар повідомив, що всі хірурги на операції і відправив до місцевої поліклініки, а звідти родині рекомендували їхати до Миколаївського опікового центру. Дорогою у Сергійка зупинилося серце. Батьки спішно повернулися до Южного. Тамтешні медики розвели руками, мовляв, згаяно забагато часу.

"Якби виконувались всі протоколи і всі накази, і нормативна база, де похвилинно розписано, як надавати медичну допомогу дітям при опіках, то, я вважаю, що цю дитину спасти можливо було", - переконаний головний лікар Южненьського медзакладу Роман Лиманський.

Реаніматологи змогли запустити серце дитини, але його мозок уже не працював. Хлопчика врешті перевезли до одеського опікового центру, але так і не врятували.

Нині правоохоронці та чиновники-медики з'ясовують ступінь вини кожного лікаря, який оглядав дитину. Міліція збирає матеріали для порушення кримінальної справи.

Реклама:

Головне сьогодні