Пінгвінам-геям дозволили стати батьками

— 24 травня 2012, 10:20

Двійко самців, Інка та Райяс, зустріли одне одного шість років тому і відтоді не розлучалися.

Про це повідомляє The Huffington Post із посиланням на Times.

Щороку пара марно будувала гніздечко, сподіваючись, що там врешті зацвірінькають пташенята. Нарешті люди вирішили допомогти здійснитися мрії гей-пари.

"Ми хотіли, щоб у них було щось, заради чого вони б лишалися разом – тож ми взяли яйце. Інакше вони могли б впасти в депресію", - каже доглядачка Йоланда Мартін.

Щоправда, фахівець воліє не називати птахів геями, а характеризує їх як просто "добрих друзів".

Роль матусі взяв на себе Інка, який цілісінький день висиджує майбутнього нащадка. Райас, як і належить гордому майбутньому татові, вартує поряд.

"Це доводить, що батьки однієї статі можуть так само можуть дбати про своє дитя, і таке батьківство може існувати", - зазначає президент Федерації лесбійок, геїв, транссексуалів та бісексуалів Боті Гарсія.

Торік у китайському зоопарку Harbin Polar Land прийомними батьками також стала пінгвіняча гей-пара. Адаму та Стіву, які навіть пройшли церемонію "одруження", віддали на виховання пташеня, чия рідна мама не могла впоратися одразу з трьома дітлахами.

Свого часу "прийомне" яйце отримали й самці Рой та Сіло з Нью-Йоркського зоопарку, над якими люди зглянулися після того, як сердешні птахи намагалися висиджувати камінець.

Поки що не завершилася хеппі-ендом любовна історія пінгвінів-геїв із зоопарку Торонто. Торік Бадді та Педро розлучили, щоби отримати потомство виду, що перебуває під загрозою.

Планувалося, що потім, коли самці запліднять самичок, їм знову дозволять воз’єднатися. Однак Бадді аж надто захопився представницею прекрасної статі та, вочевидь, змінив орієнтацію на традиційну, пише The Star.

Реклама:

Головне сьогодні