Тест

У Британії слово "товстий" може стати злочином

Принаймні таке питання було підняте в парламенті групою All Party Parliamentary Group on Body Image та благодійною організацією Central YMCA.

Про це пише The Telelgraph.

Згідно з прийнятим у 2010-му році Актом про рівність, закон забороняє дискримінацію на ґрунті таких характеристик як расова приналежність, стать, сексуальна орієнтація, вік або наявність фізичних обмежень.

На думку парламентської групи, настав час включити до цього переліку й зовнішність людини. Як стверджується в поданому звіті, кожен п’ятий британець колись зазнавав дискримінації через свою вагу.

Як наголосили представники групи, навіть 5-річні дівчатка в сьогодні непокояться через свою зовнішність та параметри, адже саме це є найпоширенішою причиною "буллінга" в школах.

За словами керівника Central YMCA Розі Прескотт, суспільство мусить стати приязнішим до людей із зайвою вагою та ожирінням. На її думку, недоречною є навіть констатація факту, що якась людина має зайві кіло.

"Якщо я не відчуваю, що маю зайву вагу, якщо немає проблем з боку здоров’я, то в чім проблема?", - каже вона.

На думку Прескотт, заняття на тему самоповаги та тілесного образу потрібно проводити ще в дитсадочках. Іще, вважає вона, жорсткого контролю вимагає реклама косметичної хірургії.

Із іншого боку, численні дослідження підтвердили, що повні люди схильні недооцінювати свою зайву вагу, надто коли їхні родичі або друзі мають такі ж параметри. Діти, які страждали на ожиріння, в дорослому житті мають більше шансів занедужати на діабет 2-го типу, рак, а також мати проблеми з серцем.

Близько двох третин дорослого населення Великої Британії сьогодні має зайву вагу чи страждає на ожиріння, й ситуація дедалі погіршується.

Із тим, що "дискримінація за розміром" має опинитися поза законом, погоджується представник Національного форуму з проблем ожиріння Том Фрай. Однак, на його думку, лікарі все ж повинні вказувати своїм пацієнтам про зайву вагу задля їхнього ж добра.