Найпалкіший португальський фан за двадцять років пропустив лише 3 матчі. Фото

— 25 червня 2012, 10:21

Карлос Брум - португальський фан номер один, він намагається не пропустити жодного матчу збірної своєї країни. Точніше, 55-річний фан, починаючи з 1985 року, пропустив лише 3 матчі, пише "Німецька хвиля".

Карлос Брум

"Я дивився гру португальців 234 рази. Я пропустив 2 міжнародні матчі, з Польщею та Швейцарією, обидва були програні з рахунком 2:1",- розповів Брум в інтерв'ю інформагентству dpa.

А ще він пропустив відбірковий матч чемпіонату світу проти Албанії. Поїхати туди завадило інше його захоплення. "В мене вже був квиток, і я був готовий поїхати, але так трапилось, що моїй дружині була потрібна термінова операція, і я повинен був залишитись з нею",- пояснює він.

Брум обожнює футбол, свою дружину та дітей. Завдяки футболу він познайомився зі своєю дружиною, розповів чоловік.

"Під час чемпіонату світу, який проходив 2002 року в Південній Кореї, я познайомився з п'ятьма корейськими хлопцями. Один з них запросив мене на своє веcілля, і там я познайомився з сестрою одного з цих п'яти хлопців. І пізніше ми одружились", - розказав Брум.

Заради свого захоплення Брун, уроженець Азорських островів, подолав шлях з Португалії до України, і це все заради того, щоб подивитися на те, як його команда бере участь у "Євро-2012".

"Це моя пристрасть, я захоплююсь нашою командою. Це єдина річ, яка єднає цілу країну, я "підсів" на футбол після того, як подивився відбірковий матч чемпіонату світу в 1986 році, який проходив в Мексиці. Я там, де грає команда Португалії", каже чоловік.

На відміну від інших футбольних фанів, для яких поїздка зазвичай означає короткий переліт, одна-дві ночі в готелі і повернення назад, Брум надає перевагу їзді на машині. Навіть якщо це означає, що він повинен провести 6 днів у машині, подорожуючи з Португалії в Україну, далаючи близько 5 тисяч кілометрів.

Під час подорожей він мешкає у своєму фургоні, де є ліжко та плита. "Щоб прийняти душ, я зупиняюсь у готелях, де зупиняються інші португальські фанати, і якщо поблизу нема готелів, у яких я міг би зупинитись, то я просто йду в басейн, щоб прийняти душ там".

Брум, батько чотирьох дітей та дідусь трьох онуків, подорожує один. "Зазвичай я подорожую з другом, але їздимо ми на окремих машинах, бо мені потрібен власний простір, це надзвичайно важливо для мене".

Він згадує один жахливий випадок, який з ним трапився під час подорожі до Південної Африки. "Нас було двоє, і ми їхали на машині вночі через пустелю в Судані. На нас напала банда, вони нас схопили і 3 години тримали автомат Калашникова біля нашої голови. Ми переконали їх, що у нас немає грошей, врешті-решт я приготував для них їжу, ми поділились вином, яке у нас було, і вони нас відпустили. Це був незабутній досвід".

Карлос подорожує на цьому авто

Щоб бути спроможним платити за своє захоплення, Бруму потрібно багато працювати. Він є власником трьох магазинів у невеликому португальському місті Лагуш. Продає антикваріат, золото та срібло, статуетки Будди і меблі з таких країн як Індонезія, Таїланд, Непал.

"Подорож в Україну обійдеться приблизно в 5000 євро, це удвічі менше, ніж подорож до Південної Африки" (на чемпіонат світу-2010). Він не має наміру відмовлятись від свого захоплення: "Я буду продовжувати, скільки у мене вистачить сил або доки я живу. Якщо доведеться йти на матч на милицях, я і тоді піду".

Він сподівається, що поїде до Києва на фінал "Євро" 1 липня. Але лише у тому разі, якщо туди потрапить португальська збірна. Свою подорож на "Євро-2012" він розпочав зі Львова, де підтримував команду з неперевершеним Кріштіану Роналду, а потім вирушив з нею до Харкова.

"Я поїду до Польщі на чвертьфінал, і якщо ми виграємо, то на півфінал до Донецька. Після Донецька сподіваюсь поїхати до Києва. Якщо ж ми програємо, я негайно зберусь і поїду додому. Я повернусь до Португалії, щоб заробляти гроші на мої наступні подорожі", - каже чоловік.

Реклама:

Головне сьогодні