Британська пара всиновила чотирьох дітей із синдромом Дауна

— 26 червня 2012, 13:25

Замолоду подружжя працювало в закладі для дітей із особливими потребами, тож не з чуток знало, скільки їх потребує родини й турботи.

Про це пише The Sun.

"Діти дали нам набагато більше, ніж ми їм ", - стверджує 54-річна Пем.

Нині в їхній сім’ї живуть 27-річний Джеймс, 22-річна Еліс, 19-річна Моллі та 5-річний Райан. Біологічним нащадкам пари, Еммі й Крісові, вже 32 та 29 років.

"Я люблю мою родину, і ми завжди граємося разом. Мені подобається мати багато братів та сестер, а моя мама – краща мама в світі", - каже Еліс, яку вдочерили, коли їй було лише 8 тижнів.

Пем познайомилася з Джеральдом, коли їй було 12, а в 19 вийшла за нього заміж. За 4 роки на світ з’явилася Емма, а за нею Кріс. Жінка пригадує, діти принесли їм стільки щастя, що парі захотілося зробити свою родину ще більшою. Пем запропонувала взяти маля з особливими потребами, і чоловік її підтримав.

Вони зв’язалися з соціальними службами, і їм показали фото Джеймса.

"Я ніколи не забуду, як побачила це фото. Йому було три місяці. Це була любов із першого погляду", - каже Пем.

Коли хлопчикові виповнилося 7 місяців, процес усиновлення був завершений. За чотири роки в сім’ї з’явилася Еліс, а ще за два роки Емма з Крісом самі вгледіли собі нову сестричку – Моллі.

Райан прийшов до родини найпізніше, і Паттерсони довго вагалися, чи не застарі вони для цього, але все ж таки зважилися.

Нині хлоп’я готується вирушити до школи для дітей з особливими потребами, як до цього робили Джемс та Моллі. Розумниця ж Еліс відвідувала звичайний навчальний заклад.

"Ми ніколи не засуджуємо батьків, які вирішують віддати неповноцінну дитину. У мене б не було моїх діток, якби їхні батьки не прийняли відважного рішення визнати, що їм буде несила впоратися", - каже багатодітна мама.

Реклама:

Головне сьогодні