Хворий на ДЦП підліток робить складні зачіски двома пальцями. Відео

— 30 липня 2012, 15:39

Його відразу після народження покинули батьки. Підліток усе життя провів у дитбудинку для дітей із ДЦП. Утім, вирішив, що не хоче бути тягарем, і нині до незвичного перукаря клієнти шикуються в чергу, йдеть у сюжеті ТСН.

Володимир Шестаков двома пальцями робить те, що більшість людей не можуть і десятьма. На складну зачіску витрачає всього півгодини.

"Мені хотілося, щоб я був людям корисним, щоб люди приходили не просто поговорити, а щоб я міг їх чимось здивувати, щось показати", - розповів Володимир Шестаков.

Керівниця перукарні, де працює Володимир, зізнається: коли підліток попросив допомогти у навчанні, здивувалася. Та щойно побачила, як він працює, усі сумніви зникли.

"Він настільки відкритий, добрий, настільки він має бажання працювати, що у мене в салоні не всі дівчата роблять те, що робить він, хоча й має проблеми з руками", - розповіла жінка.

Деякі клієнти ставляться упереджено. Втім, більшість стають у чергу. Тетяна Косенко, клієнтка: "Я на це не звертаю уваги. Для мене він звичайна людина – позитивна, весела. Я вважаю, що в нього талант".

Грошей за свою роботу у перукарні Володимир не просить. Каже, що винагороди не заслуговує, бо лише вчиться.

Вихованець дитячого будинку мріяв довести свою потрібність людям, а секрети зачісок вивчав по книжках. Тренувався на таких, як і сам, хворих дітях. Юний перукар щодня робить зачіски дівчатам, хворим на ДЦП. Книжки для навчання, гребінці та шпильки вихователі дитбудинку купують Володі власним коштом. А ще намагаються розшукати його батьків, що покинули хлопця одразу після народження у Дніпродзержинську.

"Коли батьки побачили, що дитина народилася з такими патологіями, вирішили, що це несумісно з подальшим життям. Можливо вони взнають Володю і відгукнуться. Дитина дуже хороша," - розповіла Вікторія Баранська, керівник дитячого будинку для дітей з ДЦП.

Надія у Володі є: дитячому будинку вже вдалося знайти батьків чотирьох вихованців.

Реклама:

Головне сьогодні