Місце посадки марсохода Curiosity назвали на честь Рея Бредбері

— 23 серпня 2012, 17:15

Найвідомішим твором Бредбері є "Марсіанські хроніки" (The Martian Chronicles, 1950). Роман є класикою наукової фантастики і найвідомішим твором Бредбері. Письменник помер 5 червня 2012 року у Каліфорнії.

"Сьогодні у нас є пересувна астробіологічна лабораторія на поверхні Марса. Сьогодні - 92-й день народження великого письменника, якби він дожив до цього дня. Він зробив багато для розвитку нашого прагнення вивчати космос і першим уявив можливість існування життя на Марсі. Із сьогоднішнього дня місце посадки Curiosity буде носити ім'я Рея Бредбері (Bradbury landing)", - заявив директор наукової програми MSL Майкл Майєр (Michael Meyer) у середу, повідомляють РИА Новости.

Як зазначив керівник команди "пілотів" Curiosity Метт Хеверлі (Matt Heverley), точне місце розташування спуску Бредбері зазначено на поверхні Марса слідами коліс марсохода, який зробив перші кроки по поверхні червоної планети.

Сліди марсоходу на поверхні Марсу. Фото NASA

Про це НАСА повідомило заздалегідь в мікроблозі в Twitter. За його словами, рухова система Curiosity в повному порядку - апарат зробив у середу рух вперед і повний поворот.

Реклама:

Головне сьогодні