З’явилась програма-аналог Siri, яка розпізнає українську мову

— 26 вересня 2012, 17:07

Додаток вже є в українському App Store. Dragon Dictation сумісна з iOS 6 і дозволяє надиктовувати SMS-повідомлення, електронні листи і оновлювати статуси в соціальних мережах Twitter і Facebook, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Також був представлений ​​пошуковий додаток Dragon Search з можливістю розпізнавання української мови. Програма здійснює пошук в інтернеті слів, вимовлених вголос. Пошук результатів відбувається одночасно по різних каналах: Google, Yahoo, Twitter, iTunes, Wikipedia, Youtube.

Маркетинг-менеджер мобільного напрямку Nuance Communications в Європі, на Середньому Сході і в Африці Раймунд Шмальд, пояснив, чому додаток зробили спершу для пристроїв Apple.

"Потрібно з чогось починати", - заявив він. Після старту програми в App Store, компанія збирається запропонувати доопрацьовану технологію безпосередньо виробникам, наприклад, Apple або Samsung, щоб ті використовували її як базову.

За словами Шмальда, через кілька місяців компанія створить подібні додатки для систем Android.

Зараз функції розпізнавання російської мови є у віджеті для Android – Evernote.

Nuance Communications - один з провідних постачальників голосових програм зі штаб-квартирою в Берлінгтон, штат Массачусетс, США.

Компанія відома розробкою системи введення T9 і Swipe для Android та інших мобільних систем. В цілому Nuance продала близько 6 млрд. ліцензій для мобільних телефонів, більше 70 млн. технологій для автомобілів, 10 млн. для навігаторів, а також 1 млн технологій для ТБ.

Siri – персональний помічник і питально-відповідна система, адаптована для iOS.

Додаток використовує обробку природної мови, щоб відповідати на запитання і давати рекомендації. Після анонсу Siri деякі аналітики досить скептично поставилися до сервісу, проте в ході доробок система була значно поліпшена.

Реклама:

Головне сьогодні