Дніпропетровські студенти створили екомобіль із сонячними батареями. Фото

— 11 жовтня 2012, 12:57

Подорожувати на ньому може лише один пасажир і тільки влітку, адже взимку в ньому і холодно, і далеко не виїдеш без яскравого сонця, пише Сегодня.

Але все ж хлопці довели, що "залізний кінь" може працювати, не завдаючи шкоди природі вихлопними газами.

"Наш екомобіль може їхати зі швидкістю до 15 км/год і має три швидкості", - розповів нам один з творців технічного дива Роман Демченко, що закінчує 5-й курс кафедри автомобілів та автогосподарств НГУ.

Тут і далі - фото Сегодня

Без дозаправки машина "бігає" годину, після чого, потрібно, щоб вона постояла під сонцем хвилин 15-20. За цей час батареї зарядять акумулятор - і можна далі відправлятися в дорогу.

"Знадобилося 150 спеціальних елементів, встановлених на даху авто, які і поглинають сонячну енергію", - пояснив Рома. Всього на створення екокара у хлопців пішло 7 тис. грн.

Студенти провели тест-драйви свого дітища і залишилися задоволені.

За словми конструкторів, вони приділили багато уваги прорахуванням різних дорожніх ситуацій: потрапляння каменів під колеса або ями на дорозі.

"Стійкість у авто вийшла хороша, амортизатор дозволяє відчувати себе в ній комфортно, незважаючи на нерівності доріг", - розповів колега Романа по роботі над екомобілем Сергій Десятерик.

Побачивши таке диво на колесах, городяни-свідки тест-драйву зупинялися поспостерігати за маневрами авто.

Хлопці впевнені, що з певними доопрацюваннями їх творіння може скласти конкуренцію звичайним авто.

Додамо, що в цьому році в НДУ відкрили навіть нову спеціальність - "Нетрадиційні і поновлювані джерела енергії", а також створили спеціальну лабораторію альтернативної енергетики.

Реклама:

Головне сьогодні