Поза, в якій спить пара, говорить про взаємини в ній – психологи

— 15 жовтня 2012, 16:35

Уві сні людина не здатна брехати і прикидатися, її поза відверто розказує про те, що вона відчуває насправді.

Про це розповідає психолог Коррін Світ, пише The Daily Mail.

"У пар встановлюється звична манера спання разом, яка відповідає їхнім характерам та особистим уподобанням", - говорить вона.

"Вони це узгоджують від самого початку, тож, якщо якось змінюється те, як вони сплять разом, це може бути відображенням зміни у їхніх стосунках і давати привід для занепокоєння іншому партнерові", - пояснює Світ.

Стрес робить нас більш дратівливими, і багато хто, коли хвилюється, не горнеться уві сні до партнера. Після сварок пара часто "розповзається" на різні краї ліжка, аби не торкатися одне одного, каже психолог.

Як зазначають дослідники, нині популярності набуває "тренд" окремого спання. Одна з 10 опитаних британських пар лягають в окремі ліжка, щоби добре виспатися. Експерти ж продовжують стверджувати – шанси шлюбу на міцність збільшуються, коли чоловік та жінка засинають і прокидаються разом.

Отже, якщо він та вона сплять, повернувшись спинами та не торкаючись одне до одного – зв’язок у такій парі не перешкоджає незалежності, партнери звикли одне до одного і прийняли чужу звичку спати в певній позі. Коли ж чоловік та жінка сплять, притиснувшись спинами, це говорить про їхню довіру та комфорт.

Поза "ложечок", коли один із партнерів повернутий спиною, а другий обіймає його ззаду, характерна для подружжів, які прожили разом кілька років. Якщо чоловік пригортає жінку, це говорить про його лідерську та захисну позицію в парі. Якщо ж навпаки – то цю роль у стосунках бере на себе вона.

Якщо пара вкладається спати лицем до лиця, така поза свідчить про їхню потребу в спілкуванні. Затяті романтики при цьому ще й сплітаються ногами.

Класична "голлівудська" поза – він горілиць, вона в нього на плечі – характерна для новоствореної пари або ж закоханих, які щойно помирилися.

Окремо експерти виділяють пози "супермена" чи "супержінки", коли хтось один лежить "у позі зірки", тоді як партнер ледь вмощується на краю ліжка. Таке розташування також багато чого може сказати про розподілення ролей у парі, вважають психологи.

До слова, як з’ясувалося в ході опитування, проведеного в Британії, 90%, на жаль, перед сном не говорять своїм половинам про кохання, а 80% - навіть не цілують.

Реклама:

Головне сьогодні