Зрадливих чоловіків можна вирахувати за рисами обличчя

— 6 грудня 2012, 11:22

Такого висновку дійшли австралійські вчені, які опитали 200 волонтерів, повідомляє The Daily Mail.

Ознаки чоловіків, схильних до обману включають широку, кутову щелепу, квадратне підборіддя та виразне чоло.

Жінки ж натомість, можуть бути абсолютно спокійними, бо вчені стверджують, що чоловіки не настільки уважні та не можуть виявити за рисами обличчя, чи схильна вона до зради.

В ході опитування, вчені фотографували інтерв'юера та запитували його чи зраджував він свого партнера, наскільки привабливим він себе вважає та чи є допустимим для нього, так зване "браконьєрство", коли людина вступає у стосунки із уже одруженим партнером.

Потім ці фотографії показали стороннім людям, щоб вони вказали на потенційного зрадника. Як зазначає видання, жінки виявилися доволі точними у своїх висновках.

Результати дослідження співзвучні популярній теорії про "накачаних тестостероном альфа-самців".

Вважається, що жінки обирають цих високих і красивих чоловіків для коротких романів. Їхня зовнішність - ознака хороших генів і здатності мати здорових дітей. Однак первісна привабливість чоловіка-мачо скоро падає, оскільки красиві чоловіки привертають більше жіночої уваги, і ризик зрад стає вище.

Високий рівень тестостерону також може робити їх неврівноваженими і агресивними. Тож жінки, які шукають довгострокових зв'язків, як правило, прив'язуються до більш кволих типажаів. Менш яскрава зовнішність означає, що вони з меншою ймовірністю будуть зраджувати і з більшою ймовірністю зможуть побудувати стабільне сімейне життя.

Реклама:

Головне сьогодні