Американські соціологи порадили спати голяка

— 26 січня 2013, 14:36

Що в особистих стосунках можна вважати "нормальним" та, головне, що з "нормального" корелюється з відчуттям щастя пари, спробували з’ясувати науковці з Вашингтонського університету в Сіетлі.

Соціологи розпитали 100 тисяч чоловіків та жінок по всьому світі про те, що їм найбільше подобається та не подобається в стосунках – одностатевих чи гетеросексуальних.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Учені підрахували, 40% пар займаються сексом 3-4 рази на тиждень.

48% чоловіків та 28% жінок колись закохувались із першого погляду. 29% жінок та 44% чоловіків дуже не подобається, коли з відносин зникає романтика.

Цікаво, що 44% учасників із Америки повідомили, що "майже ніколи" або "ніколи" не ходять на побачення. Серед італійців таку відповідь дали 53%, в Англії – 54%, у а Франції – 55%.

Як пояснює соціолог Пеппер Шварц, люди вважають нормальним те, що робить більшість людей.

Співавтор цього дослідження, Джеймс Вітт із Університету Джорджа Мейсона, що в штаті Вірджинія, каже, їхня команда окремо зосередилася на найщасливіших парах. За результатами опитування, 62% респондентів-американців були віднесені до "щасливої" категорії, а 14% - до "надзвичайно щасливої".

Дослідники сподіваються, що речі, які є "нормальними" для цих пар, зможуть допомогти комусь іще поліпшити свої стосунки.

Рецепти доволі прості: спати голими та більше цілуватися поза спальнею. Респонденти, котрі мають звичку цілувати свою пару просто на знак любові, а не лише під час інтимного контакту, виявилися більш задоволеними в сексуальному плані.

Найщасливіші американські пари назвали спілкування тим аспектом своїх стосунків, котрий приносить їм найбільше задоволення. Лише на наступних щаблях вони розташували дружбу, симпатію, секс та батьківство.

Реклама:

Головне сьогодні