Дніпропетровську вчительку звинувачують у знущанні над дітьми

— 8 лютого 2013, 14:47

За даними з прокуратури, школою зацікавились через скарги батьків, які твердять, що вчителька початкових класів постійно ображає їхніх дітей, пише Радіо Свобода.

Педагога також підозрюють в організації нелегального бізнесу в групі продовженого дня. Сама вчителька усі звинувачення відкидає, заявляючи, що батьки дітей організували її "цькування".

Другокласниця і її мама не називають свого прізвища і приховують обличчя від зйомки. Мама наводить приклад, який стався на одному з уроків: її донька чотири рази просилась у вчительки вийти до туалету, а та не пускала, ображаючи дитину на очах у всього класу.

Тоді дівчинка не витерпіла і обмочилася просто біля дошки. І мама, і донька стверджують: педагог знущалась із дитини не вперше, вона дозволяла собі ображати й інших учнів.

Дівчинка розповідає, що класний керівник обзиває учнів "негарними словами: "дурнями", "дурепами". "Торік був випадок: один хлопчик на уроці в неї обкакався, інша дівчинка обпісялась. Ці діти, звісно, були змушені покинути школу", – додає її мати.

Батьки дівчинки, яка опинилась у неприємній ситуації, впевнені: вчителька ображала їхню доньку не випадково, мовляв, це помста за те, що вони відмовили у грошах. Мати й батько вже подали до прокуратури скаргу на те, що педагог організувала нелегальну "групу продовженого дня" і за заняття з дітьми після уроків вимагала з батьків по 800 гривень за місяць.

В адміністрації школи заявляють: про "бізнес" своєї співробітниці нічого не знали, це мають з’ясувати правоохоронці. Що ж до самої вчительки – підтверджують: на її жорстоке ставлення скаржились і раніше.

Сама ж педагог усі звинувачення відкидає, вважаючи, що з нею зводять рахунки батьки тих дітей, які не встигають у навчанні. Вона подала заяву до міліції, де розповіла про погрози батька учениці.

"Це все батько вигадав. Він прийшов до мене і погрожував мене застрелити, казав, що в нього є друзі в прокуратурі і йому за це нічого не буде. Ця дівчинка не раз просилась вийти на уроці, а сама бігала коридором", – каже вчителька. Шкільним конфліктом зацікавилась прокуратура.

Як повідомила речник обласної прокуратури Олександра Сараєва, уже триває перевірка. "Прокуратурою Кіровського району Дніпропетровська розпочато перевірку за зверненням батька учениці другого класу, у якому йдеться про імовірні факти знущання над дітьми та незаконного надання додаткових платних послуг з боку вчителя.

До перевірки долучились фахівці Департаменту освіти облдержадміністрації", – сказала співробітник прокуратури. Поки що не беруться давати оцінку діям педагога чиновники-освітяни.

Керівник відділу освіти Кіровської районної ради Дніпропетровська Олена Куян каже: якщо факти підтвердяться, вживатимуть заходів, аби "такі випадки раз і назавжди викорінити з системи освіти".

Між тим, психологи рекомендують і батькам, і вчителям з’ясовувати шкільні конфлікти відразу, щоб вони не переростали в серйозні скандали. Дніпропетровський психолог Олег Соловей радить мамам і татам у будь-якому разі не ігнорувати скарги своїх дітей на школу і вчителів.

"Кожну ситуацію треба розглядати окремо, може бути чимало нюансів. Передусім має сенс поставитись до скарг дітей серйозно, часто батьки їх ігнорують, вважають, що діти вигадують. Треба серйозно ставитись до бажання чи небажання дитини відвідувати школу", – сказав він.

У п'ятницю стало відомо, що скандальна вчителька звільнилася з роботи за власним бажанням.

Реклама:

Головне сьогодні