Міносвіти пропонує присвоювати звання професора "Заслуженому журналісту України"

— 22 березня 2013, 14:20

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства у п’ятницю.

Як зазначається, чинним законодавством передбачено сприятливі умови для здійснення навчально-освітньої діяльності за всіма творчими спеціальностями, крім "Журналістика".

Так, нормативи чисельності студентів денної форми навчання на одну штатну посаду викладача у ВНЗ III і IV рівня акредитації за напрямом підготовки "Мистецтво" - від 3,5 до 5,5, у той час, як для напряму підготовки "Журналістика" - 12 студентів на одного викладача.

Вчене звання професора та доцента присвоюється діячам культури і мистецтв та фахівцям фізичної культури і спорту, зокрема, тим, які удостоєні відповідно почесного звання "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України", "Заслужений діяч мистецтв України" та "Заслужений працівник фізичної культури і спорту України".

Водночас, відсутнє звання "Заслуженого журналіста України", зазначає прес-служба

Відомство зауважує, що журналістика є також одним із творчих видів діяльності на рівні зі сферами культури і мистецтва. Це підтверджується низкою законів України.

Тому Міносвіти пропонує внести відповідні зміни до постанов Кабміну. Зокрема, затвердити нормативи штатних розписів педагогічного працівника для освітнього напряму "Журналістика" на рівні 5 студентів до 1 працівника.

І затвердити порядок присвоєння вченого звання професора і доцента, також можливість присвоєння вчених звань доцента та професора "Заслуженому журналісту України", а також за значні особисті творчі досягнення у сфері журналістики.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні