Сьогодні жити важче, аніж 40 років тому - дослідження

— 27 березня 2013, 16:17

Про це йдеться на сторінках британської The Daily Mail.

Опитування 4 тис. представників двох поколінь, проведене на замовлення мережі магазинів товарів для здоров'я Holland & Barrett, показало: сьогоднішнє молоде покоління вважає, що життя їхніх батьків було легше. Цікаво, що ті, кому за 50, погоджуються з ними.

Більше впевненості в завтрашньому дні, істотні соціальні виплати та підхід до роботи, заснований на прорахунку робочого часу, - все це робило життя легше 40 років тому, як і більш сприятлива ситуація на ринку житла, відсутність високих ставок за кредитами і кредитних карт.

"Результати дивують і виявляють, що молоді чоловіки і жінки двадцяти років з невеликим планують своє майбутнє, витрачаючи час і зусилля на підтримку здоров'я і фізичної форми і турбуючись з приводу грошей. Вони не схожі на гедоністів, що живуть сьогоднішнім днем, - сказала соціолог Кетрін Хекім . - Можливо, це реакція на суворий економічний клімат".

Стрес - також велика проблема 20-річних. 41% говорять, що регулярно або постійно відчувають стрес. Сорок років тому про це говорили лише 15% британців, при цьому кожен другий відповідав, що ніколи не був у стресовій ситуації.

Занепокоєння про гроші, надмірне навантаження на роботі і переживання з приводу своєї фігури виявилися основними причинами для занепокоєння 20-річних, у той час як респонденти старшого покоління в цілому були в молодості більш задоволені своєю статурою і іміджем.

В середньому 20-річні більше, ніж старше покоління в їх віці, прагнуть "швидко заробити багато грошей".

"Гроші стали самі по собі метою життя, а високий стандарт життя сприймається як щось само собою зрозуміле", - зазначила Хекім.

Крім того, раніше люди мали кращі стосунки із сусідами. Один із чотирбох опитаних респондентів у віці за 50, має приємні спогади про відвідини сусідського будинку, а також наголошує на гарних стосунках із іншими сусідами.

Лише 7% молоді може похизуватися тим самим на сьогоднішній день.

Дивно, але дослідження також показало, що споживання алкоголю залишається схожим. А що стосується курців, то страше покоління викурювало близько 15-ти цигарок на день, а сьогоднішня молодь - лише 9.

Загалом, наразі молодь більше піклується про стан власного здоров`я та зовнішній вигляд.

Реклама:

Головне сьогодні