Іноземні гості столиці отримають картку-знижку на музеї та ресторани

— 12 квітня 2013, 11:31

З їх допомогою туристи зможуть користуватися знижками в музеях, ресторанах і готелях.

Про це повідомила начальник управління туризму Київської міськдержадміністрації (КМДА) Тетяна Слишик, яку цитує Коммерсант-Украина.

Карти продаватиме компанія "Айлес Сіті Кард" (її засновники невідомі), а місто надасть інформаційну підтримку і допомогу в переговорах з комунальними підприємствами. "Ми могли б самостійно запустити проект, але бюджетних коштів для цього недостатньо", - зазначила пані Слишик.

Карта дає право на безкоштовне відвідування 27 музеїв Києва та екскурсії по місту англійською мовою. А також надає знижки від 10% до 30% на такі послуги, як розміщення в готелях (компанія уклала угоди з готелями "Рів'єра", "Опера", "Президент Готель" та ін), прокат автомобілів (Avis), таксі, ресторани, автобусні екскурсії та круїзи по Дніпру.

Придбати City Card можна буде у туристичних пунктах, касах і спеціалізованих точках. Її вартість складе 200 грн. на 3 дні і 300-400 грн. - на 7 днів, а з часом планується випуск VIP City Cards - карт, які діють протягом 90 і 365 днів і дозволять клієнту отримати доступ у VIP-зали аеропортів та інші знижки.

"Це дешевше, ніж у Москві чи в інших європейських містах", - уточнив керівник проекту Kyiv City Card Ігор Гріус.

З часом "Айлес Сіті Кард" випустить карти для туристів Львова та Одеси. У цих трьох містах компанія розраховує через кілька років продавати 1,1-1,5 млн. карт на рік - 7,5% від загального турпотоку - зазвичай в європейських містах такі карти купують 6-15% всіх туристів, каже Ігор Гріус.

За словами Тетяни Слишик, у 2012 році Київ відвідали близько 2,8 млн. туристів. А в компанії говорять, що кожного місяця в Google з'являється 3 тис. пошукових запитів про наявність у Києві туристичної карти.

Подібні проекти зараз є майже у 100 містах, серед яких Лондон, Рим, Венеція, Нью-Йорк, Брюссель і Москва. У Москві туристична карта Moscow Pass була запущена в грудні минулого року, її вартість на три дні - 59,99 євро (627,47 грн.), вона дає право на безкоштовне відвідування близько 60 пам'яток і пропонує 20 спецпропозицій від партнерів.

Вартість London Pass для дорослих на один день - 46 фунтів (562,87 грн.), New York Explorer Pass - 74,99 доларів США (599,40 грн.) за три пам'ятки і діє протягом 30 днів.

Договір між оператором програми і постачальником послуг може бути безгрошовий, або партнер буде отримувати відсоток від доходу

"Айлес Сіті Кард" "компенсує витрати на обслуговування власників City Card" муніципальним установам, уточнив Ігор Гріус. Крім того, для партнерів це безкоштовна реклама і збільшення кількості клієнтів, підкреслює він: разом з картою турист отримає буклет зі списком закладів, обслуговуючих City Card.

"Музеї необхідно рекламувати, а грошей для цього недостатньо, тому для нас участь у City Card - це в першу чергу допомога в розкручуванні", - говорить заступник гендиректора Музею Києва Людмила Мороз.

В свою чергу, керівник відділу продажів і маркетингу City Hotel Тетяна Шутова відзначає, що з такими картами індивідуальним туристу зручніше планувати свою поїздку. "Ми беремо участь у програмі, щоб розширити можливості готелю", - додає вона.

Реклама:

Головне сьогодні