На проведення тестування школярів бракує майже 7 мільйонів – голова УЦОЯ

— 16 травня 2013, 14:22

Це – гроші на оплату роботи педагогів на пунктах тестування, заявляє директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ірина Зайцева.

"На жаль, у нас зараз дійсно існує дефіцит ... Для того, щоб нам здійснити оплату залучених працівників на пунктах тестування, необхідно 63 200 000 грн. На сьогоднішній день є лише 56 400 000 грн, тобто 6,8 млн грн - це дефіцит, який обов'язково потрібно погасити найближчим часом ", - сказала вона на прес-конференції в четвер, повідомляє Інтерфакс.

Зайцева зазначила, що наразі позитивного вирішення проблеми фінансування немає, і нагадала, що Верховна Рада прийняла зміни до бюджету в червні минулого року для погашення дефіциту коштів на проведення тестування 2012-го року.

За її словами, необхідні документи УЦОЯО та Міністерство освіти і науки підготували і погодили, відповідна інформація є в Міністерстві фінансів.

Крім того, Зайцева повідомила: "Документи, які передані Мінфіну, передбачають закласти кошти на будівництво нової будівлі Центру. Але те, що нам буде вкрай потрібно в червні - це 6,8 млн грн.".

Разом з тим вона заявила, що друкарське обладнання, на якому готують тестові зошити, вичерпало свій ресурс, його "зношеність перевищує 90%".

"Ми і це питання ставимо перед урядом", - сказала директор УЦОЯО.

За словами Зайцевої, в цілому, враховуючи всі потреби, Українському центру не дістає 14,5 млн.грн.

Реклама:

Головне сьогодні