10% абітурієнтів не здатні скласти ЗНО і вступити до вузу – директор УЦОЯО

— 30 травня 2013, 16:21

Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева у інтерв’ю газеті "Сегодня".

"За останні три роки жодних змін у рівні знань випускників, що складають ЗНО, не прослідковується. Та певна тенденція є: близько 10% людей, що проходять тестування, не дотягують до 124 балів, необхідних для вступу до ВУЗу", - сказала Зайцева.

За її словами, цього року очікується посилення контролю над випускниками під час проведення ЗНО: "Будуть зібрані спеціальні мобільні групи, до складу яких увійдуть, зокрема, представники правоохоронних органів. Під час перевірки пунктів проведення ЗНО вони будуть користуватися металодетекторами і іншим спец обладнанням".

Минулого року такі перевірки проводились на 35% пунктів проведення тестування.

"У цьому ж році цифра збільшиться до 70%. Така мобільна група може з'явитися як до проведення оцінювання, так і на перерві під час тестування", - додала директор УЦОЯО.

Вона також повідомила, що минулого року було виявлено близько 500 випадків порушень випускниками на тестуванні. Робота таких людей анулюється, скласти повторно тест з цього предмета можна не раніше наступного року.

На питання щодо недофінансування ЗНО Ірина Зайцева відповіла, що "можливо у кінці липня – початку серпня можуть виникнути проблеми з виплатами працівникам на пунктах". Та все ж Зайцева сподівається, що Верховна Рада, як і минулого року, прийме рішення про додаткове фінансування.

Цьогоріч на проходження ЗНО зареєструвались 322,5 тис. людей, минулого року бажаючих було майже 329 тис.

Реклама:

Головне сьогодні