Тест

"Міс світу" відбудеться без дефіле у купальниках

Про це повідомляє Agence France-Presse, яку цитує Lenta.ru.

На такий крок організатори заходу пішли заради того, щоб уникнути можливих конфліктів з віруючим населенням острова.

Раніше представники ісламської ради Індонезії виступили проти проведення "Міс світу". Як заявили представники організації, на їх думку, конкурс пропагує "гедонізм, матеріалізм і споживацтво", що неприйнятно для молодих мусульманок. Ісламська рада вимагала заборонити конкурс на території Індонезії.

Представниця адміністрації конкурсу, яка працює в лондонській штаб-квартирі, заявила, що оргкомітет поважає традиції і порядки всіх країн-учасниць і не хоче ображати тих, кому деякі етапи змагання можуть не сподобатися.

При цьому співробітники оргкомітету безпосередньо в Індонезії заявили, що рішення про скасування дефіле в бікіні було прийнято ще на етапі переговорів у Лондоні і ніяк не пов'язане з протестами релігійних діячів.

Індонезія є країною з найбільшим відсотком мусульманського населення в світі. Майже 90 відсотків мешканців країни сповідують іслам. При цьому країна є популярним туристичним напрямком.

Конкурс "Міс світу" відбудеться 28 вересня 2013 року. У ньому візьмуть участь 137 дівчат, які змагатимуться у демонстрації своїх талантів.