Донецький пенсіонер створив суперкар. Фото

— 7 червня 2013, 11:38

Своїм хобі умілець захопився ще в 1983 році, а як довго конструював шедевр і скільки грошей пішло на перевтілення - невідомо, пише Сегодня.

На перший погляд, особливо на дорозі, може здатися, що кузов автомобіля виготовлений у цехах іменитого італійського автозаводу. Однак, як запевняє Віктор, дизайн був створений практично вручну - без застосування будь-якої складної техніки.

"Двигун і шасі взяв від "Жигулів" - сам майструвати мотори не вмію, - ділиться Віктор. - Хоча дуже багато чого було зроблено вручну. Наприклад, купував на ринку сферичні поверхні для даху, брав ножиці по металу і підганяв так, що вже й не відрізнити від штампованого металу".

Двері унікального автомобіля відкриваються вгору. Однак, на відміну від свого побратима ціною в кілька сотень тисяч доларів, "Вікторія" відкриває свої двері автоматично - від натискання кнопки брелка сигналізації.

До слова, створити унікальний автомобіль - справа не настільки складна, наскільки кропітка. Найбільш важким етапом стало чиновницька бюрократія: у автоінспекцію необхідно було надати документи на електроніку, на залізо, зварювальний апарат і навіть шурупи.

"Було дуже складно оформити в ДАІ. А все чому? Щоб було ясно, що я не злодій, що я не вкрав запчастини десь на виробництві. Стільки доводив, а вони мені: "Ні! Надайте документи, - нарікає Віктор. - Щоб якийсь агрегат зібрати, я місяцями шукав по місту потрібну деталь. А гуму знайти - взагалі завал. Її видавали тільки за техпаспортом, а без гуми не давали техпаспорт. Мені довелося якось викручуватися".

Ідею створення автомобіля рідні та близькі підтримували. Хоча були й ті, хто сприймав скептично задумки Віктора.

За словами Віктора, багатьох не цікавить зовнішній вигляд його автомобіля, замість цього перехожі цікавляться швидкісними характеристиками.

Реклама:

Головне сьогодні