Тест

В Міносвіти наполягають, що в українських підручниках помилок немає

Про це повідомив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод на прес-конференції у вівторок.

За його словами, ті зауваження, які лунають, стосуються друкарських помилок. А критика, яка шириться пресою на адресу нових підручників, "є свідченням нецивілізованої конкурентної боротьби".

Він також зауважив, що критику на нові підручники озвучив видавець. Як відомо, на помилки звернув увагу директор тернопільського "Підручники і посібники" Ярослав Гринчишин.

"Хто критикує нові підручники - це видавництва. Тобто одразу постає питання про конфлікт інтересів. Чи є ця критика незаангажованих фахівців, експертів? Ні. В останні місяці таких критичних зауважень (від фахівців) ми не отримували. Тобто та критика, яка прозвучала, вона є необ'єктивна і необґрунтована", - сказав він.

"Хто організував цю компанію (по дискридитації підручників)? Теж нам абсолютно відомо. Це кілька тернопільських видавництв. Так історично склалось, що саме у Тернополі у нас є понад десяток видавництв, які спеціалізуються на навчальній літературі. А що таке Тернопіль і населення менше 200 тисяч? і понад десяток видавництв, які займаються одним і тим самим? Перевиробництво видавництв у Тернополі, їм треба виходити на всеукраїнський ринок. А із своєю літературою неякісною вони цього зробити не можуть", - додав Удод.

Відповідаючи на запитання, щодо перевантаження сільською тематикою українських підручників, він сказав: "Так, ми всі родом з українського села. І це ще довго превалюватиме у наших підручниках, аж поки в нас формується нове покоління письменників-сучасників, яких ми можемо цитувати".

Українська правда. Життя