Чиновник МОН: критикують підручники молоді дівчата-журналістки, які вчора вийшли зі школи

— 23 жовтня 2013, 17:21

Про це під час парламентських слухань у середу заявив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Олександр Удод.

"Останнім часом активізувалась кампанія проти підручників. Це зрозуміло. Це найбільш вразливий об’єкт для певної критики. Молоді дівчата-журналістки, які вчора вийшли зі школи, що вони можуть зробити? Взяти підручник і почати його критикувати. Ми у парламенті, для нас головне законодавче врегулювання проблем, які є у сфері підручника", - сказав Удод.

Він також повідомив, що середня школа в Україні зараз у стані "динамічного реформування" і про результати цього можна буде судити за кілька років.

"1 вересня 2013 року ми почали вивчати у 5 класі – другу іноземну мову як обов’язкову, а на початку жовтня вже лунає критика, що це все профанація, що це неможливо. Результати ми всі взнаємо тільки через 7 років, коли діти закінчать курс середньої школи", - сказав Удод.

Як відомо, раніше повідомлялось про помилки у підручниках для 1,2 та 5 класу.

Крім цього, у публікаціях на "Українській правді" журналістів Іванни Коберник та Зої Звиняцьківської був здійснений аналіз підручників для 1 та 2 класу.

Письменник Іван Андрусяк у публікації "Навіщо мама розливає чай" вказував, що у новому "Букварі" у фрагмент його тексту додали помилку. Замість "мама наливає чай", авторки написали "розливає".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні