Буденність дитячої онкології

Дитячу онкологію намагаються показувати з усмішкою заради того, щоб не відлякувати від цих дітей тих, хто має бажання допомагати.

Так, словосполучення "дитяча онкологія" не вкладається в свідомості людини, але на жаль, діти також хворіють на рак. І без допомоги кожного з нас, у цих дітей мало шансів на майбутнє.

Саме така допомога врятувала п’ятирічного хлопчика Ваньку з маленького села на Хмельниччині. Одного ранку дитина просто не змогла встати на ніжку. За півроку хлопчику встигли встановити п'ять діагнозів, але щоразу нове лікування не допомагало.

Консиліум лікарів, перед черговим призначенням, виніс рішення проконсультуватися з онкологом. Нейробластома наднирника 4-ої стадії. Рік лікування і вже майже рік ремісії з постійними хвилюваннями на перевірках. Ванькіна історія представлена окремою експозицією на виставці. До того ж, на відкритті був присутнім і сам маленький герой зі своєю мамою.

Варто зазначити, що дитяча онкологія - це не тільки курс спецлікування, коли отримуються дози хіміопрепаратів, робляться операції, шукаються донори крові… Це постійні хвилювання на перевірках впродовж п’яти років. Це реабілітація, вміння пристосуватися до життя в суспільстві з каліцтвом, лікування наслідків. А якщо лікування не допомагає, то це знеболення, паліативний догляд, намагання змиритися та прийняти смерть дитини.

Фотовиставка відкрита з 3 по 13 жовтня 2013 року в Малій галереї Мистецького Арсеналу (Київ, вул.Лаврська, 10) з 11.00 до 19.00, вихідні - неділя та понеділок.

Реклама:

Головне сьогодні