Книжки на Майдані і "Голос вулиць": неполітична сторона протесту

"Євромайдан" дистанціюється від політики. І студенти, які 27 листопада оголосили про всеукраїнський страйк, і більшість мітингувальників, які були на Майдані Незалежності з минулого четверга, у соцмережах обурюються діями політиків.

Простір для протесту поступово заповнюють громадські активісти. Так, у вівторок у центр протесту привезли ящик для обміну книжками й актуальною пресою - з'явився "Книжковий Євробуккросинг".

"В ньому ви зможете лишати і брати навзамін книжки українських авторів і актуальні газети, журнали. На форзаці кожного видання пропоную писати "На згадку про ЄвроМайдан"", - розповіла ініціатор акції Тетяна Терен.

"Можна зазначати також своє ім'я у фейсбуку, щоб згодом новий читач-власник книжки зміг вам подякувати чи поділитися враженнями від читання", - пояснила вона.

Крім того, на Майдані незалежності активісти привезли кубики, за допомогою яких хочуть створити простір без прапорів та агітацій на Євромайдані.

"Голос Вулиць" - спосіб, у який кожен з нас може долучитися до громадського руху за європейський вибір.

Голос вулиць на Майдані. Фото Катерини Сtргацкової

"Якщо ви відчуваєте, що можете чітко і ясно артикулювати тези, які важливо донести до української, європейської і світової спільнот – знайдіть 5 хвилин, щоб озвучити їх публічно", - закликають організатори.

Ці виступи будуть фільмуватися і транслюватися в соціальних мережах і на дружніх медіа громадського руху #Євромайдан.

"Якщо ви володієте іноземною мовою, висловіть свої думки не лише українською. Так нас зможуть зрозуміти друзі в інших країнах, а цитувати виступи зможуть і закордонні медіа.

Ми прагнемо, щоби "Голос вулиць", як і весь Євромайдан, були позбавлені політичної символіки. Адже це – не боротьба за владу. Це боротьба за власне майбутнє", - кажуть активісти.

Ще раніше представники міжнародної конференції TED в Україні записали серію роликів з відомими суспільними діячами.

"Знайди 30 секунд часу, щоб почути НЕ політичні аргументи - чому варто бути 24 листопада на Майдані Незалежності", - зазначали активісти TED.

Протестний рух після недільних подій не стих, а у вівторок до нього приєднались студенти найкращих українських вузів. Тож "Українська правда. Життя" пропонує переглянути свіжі записи учасників львівської спільноти TED та прослухати 30 секундні ролики столичних учасників.

Реклама:

Головне сьогодні