Спецслужби використовують додатки для смартфонів для шпигування – ЗМІ

— 29 січня 2014, 12:24

Смартфони вочевидь також прицільно використовуються спецслужбами для шпигування.

Воно здійснюється за допомогою так званих apps - маленьких програм, котрі користувачі встановлюють на свої сматрфони, передає "Німецька хвиля".

За даними The New York Times, американська спецслужба NSA та британська GCHQ здатні за допомогою цих додатків отримувати доступ до інформації, котра міститься на смартфоні, - зокрема щодо місцезнаходження користувача, його вік та стать, а також збережених контактів.

Яким є масштаб шпигування, що здійснюється через додатки для смартфонів, газета не повідомляє. The New York Times посилається на документи, надані колишнім співробітником NSA Едвардом Сноуденом.

За даними The New York Times, спецслужби можуть шпигувати у тому числі за допомогою відомої гри "Angry Birds", картографічної служби Google Maps, а також мобільних додатків соціальних мереж на кшталт Facebook та Twitter.

Встановлюючи такі програми, користувач отримує вказівку на те, які саме дані на його смартфоні можуть бути зібрані та передані за допомогою додатка. Якщо користувач із цим не погоджуються, використання app неможливе.

У фінській компанії зі створення комп'ютерних ігор, котрій належать авторство "Angry Birds", заявили британській газеті The Guardian, що нічого не знали про програми спецслужб, котрі збирають інформацію користувачів.

Реклама:

Головне сьогодні