Тест

Художники розмалювали щити самообороні Майдану. Фото

Завданням художників було послухати історії тих людей, які стоять на захисті кордонів Майдану, і зобразити своє враження від них на щитах.

Одна з учасниць, художниця Катерина Ткаченко, намалювала на дерев'яному щиті серце, з якого виростають квіти.

Таке зображення дівчина вирішила намалювати після розмови з сотником.

Сам хлопець розповів таке: "Спочатку ми були простими волонтерами, які допомагали в потребах Майдану, проводили творчі акції, але потім настав момент, коли потрібно було залишити мистецтво й книги і братися за щось важче. Так я опинився на Грушевського. Відчуття дуже важко описати. Це не мандраж, не страх, а щось зовсім особливе, чого я раніше не відчував".

"Я написала це серце, щоб воно охороняло цю людину, - пояснює свою роботу Ткаченко. - Може, "беркутівці" подивляться на цей щит і не будуть стріляти".

За словами художниць, які спілкувалися з сотниками, багато з них розповідали про свій досвід з сумом і навіть тяжкістю, а зображати на щитах їм хотілося, навпаки, щось світле і підбадьорююче.

В акції взяла участь і дівчина - активістка "Жіночої сотні" Марта. За її словами, коли почався Майдан, друзі її не підтримували, вважали, що це протистояння ні до чого не призведе.

"Але я впевнена, що у нас все вийде. Назад ми не відступимо і сподіваюсь, що нам будуть допомагати", - поділилася Марта.

За словами організаторів акції, деякі щити планується потім виставити на аукціон. Виручені гроші підуть на підтримку Автомайдану.

Усі фото автора