Тест

Художниця створює портрети героїв Небесної Сотні. Фото

Художниця Світлана Калінічева в середині березня взялась намалювати усіх героїв Небесної сотні – створити проект "Пам’ять".

Звернувшись до родичів загиблих та журналістів з проханням надсилати фото, Світлана по них малює портрети героїв і публікує на своїй сторінці у Facebook.

Станом на четвер, художниця розмістила вже створила 9 портретів.

За словами художниці, поки проект виконаний на 10%, але вона планує закінчити до травня.

"По мірі написання робіт налагоджується зворотній зв'язок з родичами і близькими, друзями загиблих. Люди пишуть, вони хочуть фото портретів, дякують. Мені важливо, що проект знаходить цей зворотний зв'язок", - сказала вона Українській правді. Життя.

"Тобто одна з цілей, що ставляться проектом, поступово досягається. Інша мета - зробити проект більш массоовим - зберігати "пам'ять" і серед населення - хотілося б створити серію листівок, постерів, можливо банерів з портетами загиблих, розвісивши їх по містах України, як нагадування про те, якою може бути людина - сильною, активною, цілеспрямованою, патріотичною", - зазначає художниця.

На запитання про те, де художниця хоче показувати роботи, вона говорить, що у виставковому просторі музею чи галереї не бачить цей проект.

На її думку, таким чином буде губитися його зміст.

"Але можливо виставлятиму відеоряд з портретів, який я планую зробити по закінченню проекту. Остаточне місце перебування самих полотен готового проекту (це буде 2 полотна розмірами приблизно 2 на 3 метра кожен) я ще не визначила", - каже вона.

Сергій Нігоян

Юрій Паращук

Назар Войтович

Олександр Капиніс

Михайло Жизневський

Роман Гурик

Шимко Максим

Ткачук Ігор

Сольчаник Богдан

Українська правда. Життя