Задорнов до антимайданівців: Не підставляйте Росію!

— 10 квітня 2014, 11:33

Він заявив, що пишатиметься, якщо латвійська влада прийме щодо нього таке рішення. Водночас Задорнов підкреслив, що ніколи не закликав до воєнних дій у Криму, та їх і не було.

Іще він звернувся до російськомовного населення південного Сходу України з проханням "не підставляти Росію".

Про це гуморист написав у своєму Live Journal, а ще записав відеоролик.

"Латвійська влада хоче позбавити мене посвідки на проживання. Через те, що я, мовляв, закликаю до війни. А на Україні всенародно вивісили портрети кількох відомих людей (зокрема мій), які підписали листа за приєднання Криму до Росії", - повідомив Задорнов.

"Гадаю, що це просто образа за мої останні сатиричні висловлювання з приводу ситуації. Правда очі коле!", - запевнив він.

Задорнов підкреслив, що не оскаржуватиме рішення, якщо воно таки буде прийнято. Навпаки, він ним пишатиметься, бо "проти нього сьогодні та влада, яка дозволяє виходити на вулиці колишнім есесовцям". Узагалі, вважає сатирик, Євросоюз стримує ненависть до росіян у країнах Балтії. Якби не він, фашисти могли б там "остаточно розперезатися".

Латвійській владі гуморист порадив радше зайнятися підняттям рівня культури та освіти в країні. Він висловив свою повагу до латишської мови, яка "дозволяє зазирнути до прамови арійської спільноти народів".

Зі слів Задорнова, антимайданівці в Донецьку, Луганську та Харкові поводяться "м’яко кажучи, не дуже правильно", хоча його й "охоплює гордість за те, що російські люди хочуть за себе постояти".

"Але чому ж це так по-дурному робиться? По-перше, чому треба під російськими прапорами в Дорнецьку вигукувати: "Росія!" і штурмувати адміністративні будівлі? Адже, якщо йдеться про федерацію, до чого тут російські прапори? Це ж підстава!", - зазначив гуморист.

Як пояснив Задорнов, у новинах це з жахом бачить весь світ та "звалює" на Росію. Він закликав тих, хто "відстоює свій рід, свою російську мову", виходити на мирну демонстрацію, а не палити шини та кликати Росію на допомогу.

"Не підставляйте Росію, тоді вона зможе вам помогти! А інакше ніхто вам не помоєе. Адже в усьому світі на вас дивляться, як на терористів", - наголосив Задорнов.

"…Це виглядає як провокація. У результаті Росія не зможе вас захистити, бо весь світ нажаханий тим, що російська влада буцімто підігріває російське населення на Україні", - написав Задорнов.

"Сьогоднішня недовлада на Україні дуже налякана тим, що відбувається. Вона піде на поступки. Їм американці вкажуть, що робити. А кричатимете: "Росія, Росія!" з російськими прпапорами, американці надішлють десант. Створять видимість, що Росія втрутилась", - попередив сатирик.

На його думку, Америка та Євросоюз якраз і підштовхують до війни, і буде страшно, якщо Росія справді буде змушена втрутитися.

"Ви поміркуйте над цією ситуацією. Хто не згоден з моєю думкою, приїжджайте до нас у Росію. Де-де, а тут вас любитимуть і поважатимуть. І ви виглядатимете тут героями, так само, як кримчани", - пообіцяв Задорнов.

Нагадаємо, 9 квітня стало відомо про те, що комісія литвійського Сейму з прав людини та суспільних справ розглянула деякі матеріали про висловлювання Задорнова у зв'язку з недавніми політичними подіями. Зокрема, сатирик заявив, що підтримує приєднання Криму до Росії.

Крім того, в одному зі своїх останніх постів Задорнов писав про те, як "кортить врізати зрадникам слов’ян", але підкреслював, що Росії "поки не час" вводити війська до України.

Реклама:

Головне сьогодні