Жовто-блакитний флешмоб у Харкові. Відео

— 23 квітня 2014, 10:54

"Люди трохи втомилися від того, що відбувається у країні, що відбувалося на Майдані. Зараз розбрат по регіонах. Ми приїхали висловити свою думку. Проти нас працює багато каналів, зокрема, російських", – каже "автомайданівець" Іван Рудяк, якого цитує Радіо Свобода.

Українські прапори "автомайданівці" малюють вздовж доріг чи там, де найбільше пішоходів. На одній із центральних вулиць Харкова, Пушкінській, жовті на сині кольори з’явилися на деревах. А вже на площі "Свободи" український прапор нанесли на ліхтарі та рекламні конструкції.

"Мені здається, що чим більше ми бачимо українського, тим більше розуміємо і цінуємо це. Що ми належимо до цього, що ми частина цього. Тому, так, я за", – ділиться враженнями перехожа харків’янка.

Автомайданівці зі Львова та Києва за підтримки місцевих активістів розфарбовують місто вночі, щоб не провокувати місцевих жителів. На їхню думку, українська символіка підіймає патріотичний дух та об’єднує.

"Ми не хочемо провокацій. Ми дорослі хлопці. Ми що боїмося побитися? Ні, не боїмося. Ми не хочемо бійки, ми хочемо об’єднати людей, добром об’єднати, а не провокувати", – каже Іван Рудяк.

Активісти кажуть, що готові зафарбувати чи змити всі малюнки, нанесені у Харкові, якщо буде звернення влади міста.

Реклама:

Головне сьогодні