Ліза Шапошник одружилася. Фото. Відео

— 24 травня 2014, 21:06

Пара поїхала в РАЦС на БТРі, прикрашеному кольоровими повітряними кульками.

Молодята були одягнені у камуфляжні штани і вишиванки, у Лізи замість фати — вінок. Після розпису пара поїхала на вулиці Інститутську та Грушевського покласти квіти загиблим під час революції, потім — святкувала на Майдані.

Тут і далі фото Дмитра Ларіна

Відколи в інтернеті з'явилася звістка, що Ліза, символ і улюблениця Майдану, виходить заміж, не одна дівчина запропонувала їй свою весільну сукню. Але Ліза відмовлялася:

"Не можу я собі зараз дозволити весільну сукню. Стан такий: у будь-який момент може щось статися, і що я, у весільній сукні на барикади побіжу? Себе впевненіше почуваєш, коли зручно. Вінчатися буду в сукні — коли ситуація стабілізується".

Ліза Шапошник стала відомою ще з перших тижнів Майдану — усіх вразила історія дівчини з ДЦП, що приїхала в Київ з Донбасу у пошуках роботи, натомість потрапила на Майдан і самовіддано працювала на кухні.

[L]Її чоловік, Віталій Попов, приїхав у Київ з Якутії святкувати Новий рік — друзі пообіцяли, що ця ніч на Майдані буде особливою. І залишився, вступив у "Правий сектор".

За тиждень до Пасхи Віталік і Ліза познайомилися, а на сам Великдень виконували спецзавдання — стежили за російським агентом.

"Так сталося, що стежити почали уже за нами, і була велика небезпека для нашого життя. От тоді ми і вирішили одружитися", - розповідає Віталій.

"Він на мене дивився, дивився-придивлявся, а я ж бачу, що людина сором'язлива, - згадує Ліза. - А потім на спецзавданні ми розговорилися. І я запропонувала йому одружитися. Віталік тільки зовнішність має якутську, а в душі — українець.

Він був на Майдані 19 лютого, у нього на очах вбили людину. І він відразу зрозумів, за що він стоїть, хоча інший би злякався і сказав: "Мені цього не треба, я піду додому", - але він залишився. Знаєте, люди кажуть, що не вірять в кохання з першого погляду, - а я вірю! Тому що я його пройшла, відчула на собі".

Ліза каже, у чоловікові їй більш за все подобається мужність: "І за справедливість він. Такий же хворий, як і я. Хоче, щоб все було правильно і чесно". Натомість Віталік розповідає, що був вражений характером, душею Лізи ще до знайомства — про неї йому розповідали майданівські друзі.

"Мене здивувало, що ця людина, хоч і має проблеми зі здоров'ям, має настільки сильний дух. Коли я читав про неї в інтернеті, був ошелешений. А потім, коли ми познайомилися, я просто втратив дар мови".

Батьки Віталіка благословили шлюб, хоч спершу і не дозволяли йому їхати в Україну — чоловікові довелося тікати з дому. Натомість батьки Лізи про весілля ще не знають. "Мама мені розповідає, що тут фашисти і бандерівці. Ми опинилися по різні сторони барикад... Я для себе вирішила, що нехай краще на мене десять людей ображається, аніж вся Україна і аніж я себе буду відчувати перед Україною винною. Якщо на початку Майдану у мене були сумніви, я ще могла подумати, що "мама все-таки", то зараз я розумію, що Україна — наша спільна мама, мама всіх мам, бабусь і дідусів. А батьки з часом зроблять вибір", - говорить Ліза.

Віталій на цю тему жартує: "Вистачить, щоб одні батьки знали".

Згодом пара планує повінчатися у рідному місті Віталія, але, як він каже, "до того моменту там не має бути Путіна".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні