Тест

Сенцов: моя країна, за свободу якої я боровся, мене не покине

Про це в стінах московського СІЗО в Лефортово повідомив затриманий ФСБ Росії український кінорежисер Олег Сенцов, якого цитує Newtimes.ru.

За його словами, в Лефортово все в рамках закону. "Якби на мене тиснули, я б не промовчав. Писати додому листа я поки не хочу. Мені так простіше. Я знаю, що мої друзі та близькі будуть мені допомагати", - каже він.

Олег каже, що у в'язниці у нього з'явилися нові ідеї, але він не знає, чи дозволять йому писати.

"Я - росіянин за національністю, я думав, що Крим стане мостом між нашими країнами. Те, що відбувається зараз, - це жахливо",- говорить Олег.

Інший арестант Олександр Кольченко каже, що йому закидають участь у "Правому секторі". Утім, правоохоронці не дають говорити йому, адже він не має права надавати інформацію по карній справі.

Ще один арештант - викладач військової історії в Сімферополі, 33-річний Олексій Чирний. Його затримали 9-го травня в Сімферополі і говорити про свою справу він не хоче.

[L]Ще один член "тероростичного угрупування" за версією ФСБ - Геннадій Афанасьєв. Його затримали 9-го травня в Сімферополі.

Як писала кореспондент "Української правди. Життя" Катерина Сергацкова, він, разом з місцевими артистами та журналістами брав участь у зйомках відеороликів на підтримку проукраїнського руху. У мережі є невеликий ролик, де Афанасьєв із чубом "а-ля Тарас Бульба" читає вірш відомого українського поета Василя Симоненка.

"Мені адвокат не потрібен. Я вже дав свідчення. Тут умови нормальні, можна відбувати свій термін", - каже він.

Як відомо, українського режисера та кінематографіста Олега Сенцова було затримано 11-го травня та співробітниками ФСБ та звинувачено у тероризмі.

Український Мінкульт раніше зробив заяву про те, що звинувачення Сенцова у тероризмі є безпідставними.

Російські та українські кінодіячі та небайдужі до долі режисера збирають підписи для петиції на підтримку Олега Сенцова.

Олег Сенцов є талановитим кінематографістом, творчість якого високо оцінена глядачами та фахівцями на престижних міжнародних кінофестивалях у Німеччині, Нідерландах, Україні, а також Росії.

Він є автором повнометражного фільму "Гамер", відзначеного журі Одеського МКФ та 10-го Міжнародного кінофестивалю "Дух вогню" в Ханти-Мансійську.