В анексованому Криму можуть залишити українську школу

— 20 липня 2014, 20:01

Про це поінформувала голова Феодосійського управління освіти Надія Алексєєнко, повідомляє інформаційний прес-центр Феодосії.

"Ми зберігаємо нашу Українську школу. На сьогоднішній день 140 учнів у цій школі в кожній паралелі та класи більше 10 осіб. Тому передумов для її закриття немає", – сказала вона.

Чиновниця зазначила, що спеціалізовані кримськотатарські класи також продовжать роботу.

"Що стосується кримськотатарських класів – це п'ятнадцята школа, у нас 10 класів, як планувалося, вони всі зберігаються".

За її словами, українських класів у загальноосвітніх навчальних закладах не буде, але є окремі навчальні заклади, які планують викладання української мови, де є достатня кількість батьків, які бажають вивчати цю мову.

"Але про це ми говоритимемо після того, як робочі навчальні плани кожної школи будуть затверджені", – сказала Алексєєнко.

Раніше Меджліс кримськотатарського народу вимагав ввести обов'язкове вивчення кримськотатарської, російської та української мов у всіх освітніх установах самопроголошеної Республіки Крим, де ці три мови були визнані державними.

Однак "міністр освіти" Криму Наталія Гончарова в інтерв'ю ВВС Україна сказала, що обов'язкового вивчення "державних мов" не передбачається.

Вона пояснила, що згідно з федеральним законом Росії про освіту державною мовою освіти вважається виключно російська мова.

За її словами, за бажанням батьків, на підставі їхніх заяв, формуватимуться класи з українською та кримськотатарською мовами навчання. Але це тільки з 1 до 9 класу включно. У 10-11 класах, так званій старшій школі, мова навчання – лише російська.

Крим.Реалії

Реклама:

Головне сьогодні