Студенти зі Сходу формально залишатимуться в своїх вишах, але вчитимуться в інших регіонах України

— 29 серпня 2014, 14:01

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на Міністерство освіти і науки, передбачено що студенти з університетів Донецької та Луганської областей будуть тимчасово допускатися до навчання.

"Фактично вони навчатимуться повноцінно з іншими студентами, формально вони продовжуватимуть значитися в університетах Донецької та Луганської областей", - розповіла перший замміністра освіти і науки Інна Совсун.

Разом з тим в Міносвіти сподіваються, що по завершенню семестру, якщо бойові дії будуть завершені і університети в Донбасі відновлять свою роботу, студенти повернуться до своїх вузів.

За словами Совсун, всього в Донбасі налічується 215 тисяч студентів.

"Певедення дозволяє нам, принаймні, зберегти ці університети (в Донецькій і Луганській областях), не звільняти вчителів", - пояснила заступник міністра.

За її словами, процедура переведення передбачатиме, що в вузах може бути зараховано не більше 5 студентів переселенців в одну групу. Крім того, студенти бюджетники продовжать отримувати стипендію за підсумками попередньої зимової сесії, оскільки минулу сесію у них не було можливості скласти.

Як зазначила заступник міністра освіти та науки, відповідне розпорядження вже затверджено Кабінетом міністрів, його в п'ятницю-понеділок підпише прем'єр-міністр України.

Реклама:

Головне сьогодні