Тест

6 українських вишів потрапили до топ-1000 світового рейтингу

Британська міжнародна компанія "Quacquarelli Symonds" (QS) представила щорічний рейтинг 600 найкращих вишів світу "QS World University Rankings" 2014-2015.

Метою даного рейтингу є визнання університетів, як багатогранних організацій, які б могли задовольнити потреби кола зацікавлених: студентів, батьків, вчених, співробітників вишів та роботодавців.

Цей рейтинг вважається порівняльним інструментом, який покликаний допомогти потенційним іноземним студентам оцінити університети у глобальному масштабі.

Рейтинг заснований на чотирьох основних принципах: дослідження, навчання, працевлаштування, а також інтернаціоналізація.

Основними методологічними показниками, при оцінці вишів стали: академічна репутація вишу, репутація серед роботодавців, кількість студентів на факультеті, міжнародні студенти та факультети, кількість цитувань.

[L]Цього року, до топ-1000 потрапило 6 українських вишів: Національний університет ім. Т.Г.Шевченка, Київський політехнічний університет, Харківський університет імені Каразіна, Сумський університет, Донецький національний університет та Харківська політехніка.

Навідміну від минулого та позаминуолого року, Національний університет ім. Т.Г.Шевченка опинився у групі вишів "421-430". Таким чином, столичний виш щороку демонструє невеличке зростання.

Київський політехнічний університет також покращив свої позиції, у порівнянні з минулим роком. Так, український виш розмістивс у групі "551-600". Минулого року, його результат був у групі "701+".

Харківський технічний університет "Харківська політехніка" та Донецький національний університет, які минулого року розташувалися у групі "701+", цього року повторили свій результат.

Натомість, Харківський університет імені Каразіна посів місце у групі "481-490".

У групі "651-700" розташувався Сумський державний університет.

До першої трійки вишів потрапили: посів Массачусетський інститут технологій (США), за ним розташувався Кембрідж (Великобританія) та Імперіал Колледж Лондона (Великобританія). Минулого року трійка вишів виглядала дещо по-іншому. Утім, це не стосується першого місця.

Йєлльський університет

На четвертій позиції росташувався Гарвардський університет (США), на п'ятій - Оксфордський університет (Великобританія) та Університетський коледж Лондона, сьома сходинка - Стенфордський університет, восьма - Каліфорнійський Інститут технологій, дев'ята - Прінстонський університет, 10 - Йєлль.

"Українська правда. Життя"