Ліцеїст з Черкас здобув друге місце на міжнародній олімпіаді з історії

— 2 вересня 2014, 11:27

Крім Євгена, дипломи з відзнакою вибороли Катерина Геселева, учениця Скандинавської гімназії м. Києва, та Анастасія Морозова, учениця Володимирівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Донецької області, повідомляє прес-служба МОН у вівторок.

Міжнародна олімпіада з історії проходила з 27 по 30 серпня. Олімпіада проходила за підтримки Міністерства освіти Естонської Республіки, міської ради Пярну та Європейської асоціації вчителів історії EUROCLIO.

У змаганнях взяли участь 28 школярів із 9 європейських країн: Данії, Естонії, Нідерландів, Латвії, Литви, Білорусі, Росіїї, України, Фінляндії.

Учасники олімпіади писали есе (англійською мовою), аналізували історичні джерела, що стосувались історії Першої світової війни.

Відповідно до умов проведення олімпіади присуджувалось одне 1-е місце, два 2-х і три 3-х, а також вісім дипломів з відзнакою.

Срібну медаль завоював Євген Коновалов з міста Черкас, дипломи з відзнакою вибороли киянка Катерина Геселева та Анастасія Морозова з Донеччини.

Золотою медаллю нагороджено учня з Литовської Республіки, срібні нагороди отримали представники України і Нідерландів, а бронзові – учні з Литви, Нідерландів і Білорусі.

Реклама:

Головне сьогодні