Школярам на Донбасі розказуватимуть про міни. Фото

— 2 вересня 2014, 12:31

Таку інформаційну кампанію під назвою "Дивись під ноги" розпочало Міністерство освіти і науки України разом з Державною службою надзвичайних ситуацій та дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), пише "Радіо Свобода".

Школи отримають спеціальні інформаційні комплекти: плакати, листівки для дітей, брошури для батьків та мультфільм.

"Найголовнішим у теперішньому стані війни є не дата початку навчального року, а те, щоб усі дітлахи, батьки і педагоги залишилися живими і неушкодженими", – сказав заступник міністра освіти Павло Полянський.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, з 6 липня у Донецькій та Луганській областях знешкоджено більше ніж 16,5 тисяч вибухових пристроїв, більшість із яких – саморобні і не підпадають під існуючі класифікації.

"З цих 16,5 тисяч 400 мін було спеціально встановлено для ураження людей в дитячих садочках, школа, скверах та парках. Частина з них була замаскована і під дитячі іграшки", – сказав директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій, генерал Григорій Марченко.

Зараз на території Донецької та Луганської областей працюють 180 піротехніків і 40 одиниць спеціальної піротехнічної техніки.

1 вересня у Луганській і Донецькій області відкрилося 797 шкіл, 900 шкіл – закриті. Натомість у населених пунктах, де тривають бойові дії, навчальний рік орієнтовно розпочнеться з 1 жовтня.

Фото www.unicef.org

Реклама:

Головне сьогодні