Папський Синод вразила кількість розлучень в Україні

— 13 жовтня 2014, 09:15

Про це розповів у Римі глава УГКЦ Святослав Шевчук, якого цитує Радіо Свобода.

За його словами, в Україні більшість укладених шлюбів розпадається протягом перших п’яти років співжиття.

"На сьогодні від 60 до 90 відсотків подружніх пар у деяких регіонах розпадаються протягом перших п’яти років. Близько 70 відсотків дітей ростуть без сім’ї. Завтра ці діти будуть нездатними укласти повноцінну сім’ю. Ми потрапляємо у замкнуте коло людської слабкості, втрати фундаментів у суспільстві", – зауважив Блаженніший Святослав.

Він наголосив, що нагальним питанням для української церкви є те, як допомогти українцям зберегти сім’ю, як зарадити розлученим і дітям-сиротам. На думку Блаженнішого Святослава, дуже важливо, що сьогодні Синод готовий і хоче слухати українських католиків.

Проблематика сучасної родини – в центрі уваги третьої надзвичайної асамблеї Синоду католицьких єпископів, що триває у Ватикані з 5 до 19 жовтня. Обговорюють найбільш суперечливі питання для католицької церкви: контрацепція, аборти, шлюби між геями, розлучення.

Від України із доповідями виступили глава УГКЦ Святослав Шевчук та очільник Римо-католицької церкви в Україні Мечислав Мокшицький.

Нинішній синод має статус консультативного, і за його підсумками єпископи ухвалять синодальний документ для Святішого отця. Наступний, вирішальний етап синоду, присвячений питанням антропології, відбудеться 2015 року. Після того папа Римський може ухвалити конкретні рішення щодо канонічних змін католицької церкви.

Реклама:

Головне сьогодні