Діти дорослим про сексизм: Це образливіше за слово f*ck. Відео

— 23 жовтня 2014, 16:43

Контраверсійний відеоролик, у якому знялися п'ятеро юних американок, має назву "Речі, образливіші за слово f*ck". У ньому йдеться про проблеми, через які жінки досі лишаються в світі "статтю другого сорту".

У Мережі відео зібрало вже понад 7 мільйонів переглядів, пише The Daily Mail.

"Гарнюня, гарнюня, що за дідько? Я – не гарнюня, блін, безпорадна принцеска. Я досить сильна та готова до успіху", - заявляють дівчатка.

Малі питають у глядачів, що огидніше – лайливі слова з вуст дівчаток, або нерівність та сексизм, від якого потерпають дівчата та жінки.

"Це наше майбутнє, тож слухайте, дорослі. Є слова, образливіші за слово f*ck", - повідомляють діти.

Дівчатка кажуть про те, що за одну й ту саму роботу жінкам платять на 22% менше, ніж чоловікам. Що дівчата, які вчилися в університеті на найвищі оцінки "А", отримуватимуть зарплатню нижчу, ніж парубки з оцінками "С".

"Ніфіга, падлюки. Мені не потрібен пеніс, щоби отримувати платню", - заявляють юні акторки.

Героїні відео піднімають тему насильства щодо дівчат та жінок. Замість того, щоби вчити дівчат, як одягатися, вони радять повчити хлопців, як не ґвалтувати.

"Суспільство вчить дівчат, що наші тіла, цицьки та дупи важливіші за наші мізки, через це ми думаємо, що наша цінність починається нижче пояса… Припиніть фокусуватися на тому, як я виглядаю, та дайте мені книжку", - закликають діти.

Продюсер відео Майк Кон визнає, що багатьом дорослим може стати не по собі від того, що вони побачать та почують. Але він упевнений, це потрібно.

"Те, що вони кажуть, шокує, але справжній шок – це не слово f*ck, а те, що в 2014-му році за одну й ту саму роботу жінкам досі платять менше, ніж чоловікам", - наголошує він.

Відео з сайту fckh8.myshopify.com

Реклама:

Головне сьогодні