"Козак. Одягни українського солдата": харків'яни створили гру, аби допомагати бійцям АТО

— 24 жовтня 2014, 15:35

Гра безкоштовна, проте всі доходи від мобільної реклами творці обіцяють направити на закупівлю теплих речей і обмундирування для українських солдат. "Козак" вийшов в Google Play 21 жовтня, поки його скачали менш 1000 користувачів, пише AIN.ua.

Чим більше користувачі будуть клікати по рекламі, яка виникає на екрані під час гри, тим більше розробникам заплатить Google Play - і, отже, тим більше буде розмір допомоги військовим. Розробники не виключають, що в майбутньому додадуть також платну версію гри для тих гравців, які готові підтримати військових з власної кишені.

"Це скоріше як рішення для діаспори. Людей, які із задоволенням би допомогли невеликою сумою, але не підеш же з одним доларом в банк", - пояснили розробники.

Головним героєм гри є козак, на якому спочатку вдягнені лише шаровари і пара чобіт. Завдання гравця - забезпечити захисника необхідною екіпіровкою. Для цього потрібно зловити сто парашутів з ящиками, які скидають з літака. Якщо не встигнеш упіймати ящик, він може розбитися.

Варіантів обмундирування для козака декілька: камуфляжна або чорна уніформа, костюм супергероя з тризубом, бронежилет і танк. Щоб швидше запустити проект, розробники свідомо спростили геймплей.

"Очевидно, що можна було б зробити ще багато всякого цікавого, але це могло жахливо затягнути розробку", - розповіла представник студії Євгенія Духопельнікова. На розробку гри пішло два тижні.

Якщо гра стане популярною і збере багато грошей, розробники налагодять передачу доходів в одну з волонтерських організацій.

Реклама:

Головне сьогодні