Бути жінкою в Нью-Йорку: героїня відео зібрала 108 компліментів, залицянь та образ

— 29 жовтня 2014, 11:55

Соціальний експеримент, мета якого - покласти край "вуличному харасменту", знімав на відео режисер Роб Блісс. "Мішенню" була актриса Шошана Б. Робертс.

Про це пише Time.

"До мене чіпляються, коли я всміхаюся, і чіпляються, коли не всміхаються. Чіпляються білі чоловіки, чорні чоловіки, чоловіки-латиноамериканці. Не минає дня, щоби я цього не переживала", - поділилася Робертс.

Протягом експерименту Блісс весь час ішов перед Шошаною. У його сорочці на спині зробили дірку та прилаштували маленьку камеру. Як підкреслює режисер, 108 "виявів уваги", які назбирала актриса, це ще без урахування підморгувань, свисту тощо.

"Гей, красунечко!.. Не хочеш побалакати? Я хіба потворний, га?.. Як справи?.. Всміхнися!.. Агов, мала!.. Гляньте-но на неї! Я щойно бачив тисячу доларів!.. Можемо потоваришувати?..", - говорили незнайомці дівчині.

Один чоловік мовчки йшов поряд із Шошаною протягом 5 хвилин, змусивши її трохи понервувати.

Відео, викладене в Інтернет, стало "вірусним", але думки користувачів розділилися, пише Metro.

Постало питання, чи можна вважати виявом неповаги та принизливим "харасментом" компліменти чи побажання гарного дня від чужої людини.

"Про що вони мають вигукувати, про вашу особистість або про те, яка ви розумна? Вони вас не знають. Усе, від чого вони відштовхуються – це ваша зовнішність у ті секунди, коли ви проходите повз", - заявив один із учасників дискусії.

На його думку, жінкам варто просто чемно приймати такі компліменти та не ставитися до цього надто серйозно. Мовляв, той крикун за хвилину вже про це забуде.

"Вона мовчить спеціально, аби не зображувати це в якомусь певному світлі, а просто показати неприкриту правду, що відбувається з жінками на вулиці всупереч їхньому бажанню", - зазначив інший коментатор.

Реклама:

Головне сьогодні