Ультрас попросять Порошенко не приймати пропозиції УЄФА, які суперечать національним інтересам

— 20 листопада 2014, 16:59

Вони просять його звернути увагу на те, що досі УЄФА не вжила жодних заходів відносно Російської федерації футболу, яка проводить матчі на анексованій території.

"Нам стало відомо про те, що в рамках візиту до Києва президента УЄФА Мішеля Платіні планується його зустріч з Вами. Саме тому вважаємо за необхідне повідомити Вам про ситуацію, за якою уважно слідкує уся футбольна Україна", - йдеться у повідомленні.

У зверненні також йдеться, що оскільки Крим не є територією Росії - це є грубим порушенням статутів ФІФА та УЄФА.

"Проте, чомусь ці організації не впроваджують дієвих заходів, які б змусили РФС припинити свавілля. Така бездіяльність розцінюється нами як потурання російській агресії. Адже ми добре знаємо, що вирішення інших дисциплінарних питань ніколи не потребувало від УЄФА стільки часу. Отже, УЄФА займає позицію, яка суперечить рішенням ООН та ЄС, не запроваджуючи санкцій щодо РФС та, фактично, легітимізуючи анексію Криму, що дає нам підстави підозрювати цю організацію у власній політичній грі. Тим самим УЄФА порушує принцип невтручання політики у футбол. Адже інакше нічого б не заважало УЄФА дотримуватись норм свого власного статуту", - звертаються ультрас.

Футбольні вболівальники просять жодним чином не сприймати пропозиції УЄФА, які суперечать національним інтересам України та легітимізують подальшу присутність РФС на півострові.

Активні вболівальники України висловлюють свою позицію

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні