Вестмінстерський палац потребує термінового ремонту, вартістю 4,7 млрд. доларів США

— 21 листопада 2014, 10:48

При цьому на ремонт будівлі знадобиться не менше 4,7 млрд. доларів США.

Будівля за свою історію пережила кілька повеней і пожеж, повідомляє Інтерфакс. Частина кам'яного фасаду знаходиться в аварійному стані, кам'яне облицювання кришиться при простому дотику, а більша частина інфраструктури будинку не ремонтувалася з 1950-х років. Підвали будівлі сповнені азбесту, що протікає з труб, а також старих і часто невідомо навіщо прокладених електричних кабелів.

Ремонт буде складним і дорогим, заявив високопоставлений чиновник на умовах анонімності. Він додав, що остаточне рішення про початок ремонтних робіт ще не прийнято.

Щороку на підтримку будівлі у відносно робочому стані витрачається близько 47 млн. доларів. Фахівці виходять з того, що капітальний ремонт коштуватиме 4,7 млрд. доларів. Джерело прокоментувало, що буде здивований, якщо ця сума не збільшиться.

"Ми програємо перегони з часом. Будівля старіє швидше, ніж ми встигаємо її лагодити, - каже директор проекту "Реєстрація та оновлення" Річард Уер.

На даний момент є три варіанти подальшого розвитку подій.

Відповідно до одного з них, члени Палати громад і Палати лордів залишать будівлю на п'ять років, а палац буде закритий на капітальний ремонт. Однак цим найімовірніше будуть незадоволені парламентарії.

Можлива також часткова реставрація, при якій будівлю спочатку залишать половину будівлі, а потім іншу. У подібному випадку на ремонт піде більше часу.

Політики можуть відмовитися залишати будівлю, і ремонт буде проходити при них. В цьому випадку процес може затягнутися на десятиліття, а ціна дуже сильно зросте.

Напередодні загальних виборів 2015 року ніхто не хоче називати конкретну суму, в яку обійдеться капітальний ремонт. Швидше за все, рішення про те, як саме проводити реставрацію Вестмінстерського палацу, буде прийнято незабаром після виборів. Найбільш ймовірно, що ремонт розпочнеться в 2021 році.

Реклама:

Головне сьогодні