Діти, які стали свідками військових дій, мають психологічну травму - представник ФНІСЕФ

— 24 листопада 2014, 12:38

Про це в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня розповіла голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

За її словами, такі діти безумовно, потребують дуже серйозної підтримки та реабілітації. Соціально-психологічна допомога цим дітям і членам їхніх родин — один із пріоритетів роботи ЮНІСЕФ.

"Нас також турбує якість санітарно-гігієнічних умов центрів, у яких перебувають сім'ї з дітьми, коли переміщуються. Подекуди внаслідок воєнних дій система водопостачання порушена. Місцева влада, звісно, докладають усіх зусиль для якнайшвидшого їх відновлення. Але в них немає можливості подбати про якість питної води, яку споживає населення. Тож санітарно-гігієнічні умови і водопостачання — це ще один пріоритет у нашій роботі", - каже вона.

Крім того, в ЮНІСЕФ дуже стурбовані навчальним процесом у зоні конфлікту. "Їм загрожують не тільки близькість воєнних дій, небезпека влучення в школу снарядів, а й можливість знаходження вибухових речовин поблизу школи на визволених територіях. Нестача інформації про небезпеку мін і вибухових предметів ставить під загрозу життя дітей та їхніх батьків", - зазначає представниця ЮНІСЕФ.

Реклама:

Головне сьогодні