Міносвіти хоче зараховувати вільних слухачів з АТО до тих вишів, де вони навчаються нині

— 24 листопада 2014, 14:12

Про це під час круглого столу, присвяченого питанням забезпечення освіти на Донбасі, заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, якого цитують Українські новини.

"Ті наші студенти, які перемістилися з донецьких і луганських вишів в інші регіони, і зараз вони мають статус тимчасово допущених до занять, повинні до 12 грудня визначитися і написати заяву, де вони хочуть вчитися далі: або в тих вишах, де вони зараз є вільними слухачами, або можуть перейти на навчання в свої виші", - сказав він.

При цьому Квіт зазначив, що такі вільні слухачі можуть перевестись в ті вузи, які переїхали з території Донбасу.

За його словами, на даний момент у вузах інших регіонів практично немає вільних місць, куди могли б перевестися нові студенти-переселенці.

Квіт додав, що проект відповідної постанови Кабінету Міністрів вже розроблений і буде прийнятий до 1 грудня.

Цим проектом постанови передбачено також переведення бюджетних місць від вишів зони АТО до вишів інших регіонів, де навчаються студенти-переселенці.

Держзамовлення буде закріплений за певним студентом.

Крім того, Квіт додав, що зараз вільних слухачів виші навчають за свій рахунок.

Проектом постанови передбачено збереження для студентів контрактної форми навчання, що переїхали з Донбасу, тієї суми оплати за навчання, якою вона була при навчанні у виші Донецької або Луганської області.

Як повідомляло агентство, Міносвіти оцінює кількість учнів в якості вільних слухачів студентів-переселенців із зони АТО в 5,5 тис.

Реклама:

Головне сьогодні