Колектив Донецького вишу, що на території України, з літа не отримує зарплату

— 17 грудня 2014, 15:00

Про це "Острову" розповів один з викладачів вузу, який вирішив працювати в освітній системі України.

За словами викладача, крім відпускних, отриманих влітку, жодних інших виплат викладачі та співробітники ДонНТУ досі не отримали. У тому числі не виплачена зарплата тим працівникам, які в липні-серпні перебували на своїх робочих місцях.

Невиплата заробітної плати пояснюється тим, що рахунки університету після його захоплення терористами були заблоковані, а сам вуз, переведений на підконтрольну українській владі територію в Красноармійськ, тривалий час перебував у процесі зміни юридичної адреси.

Однак, на думку джерела видання, всі ці цілком об'єктивні причини не можуть служити виправданням такої тривалої затримки у виплаті заробітної плати. "Схоже, що Міністерстві освіти" пташку "поставили (що здійснили переклад вузу на підконтрольну України територію -" ОстроВ ") і забули про нас, і ніхто реально нам допомагати не збирається", - говорить викладач.

При цьому зазначає він, немає надії, що зарплата в новому навчальному році буде виплачена в повному обсязі. Так, наприклад, в табелях за жовтень з 1 по 22 число стоїть позначка, що за цей період зарплата не нарахована зовсім. Причиною тому є той факт, що в цей час Донта працював на окупованій території в Донецьку.

"При цьому ми здійснювали навчальний процес, включаючи проведення установчої сесії в рамках освітньої системи України, за розпорядженням і за планами МОН України", - пояснює викладач. Тепер за його словами, керівництво заявляє, що за зарплатою за жовтень треба "їхати в Донецьк і отримувати її в" ДНР ".

Колектив університету, позбавлений засобів до існування, звернувся до благодійних та волонтерським організаціям з проханням надати гуманітарну допомогу найбільш нужденним викладачам і співробітникам.

Як повідомлялося раніше, Донецький національний університет повністю розрахувався з викладачами, співробітниками і студентами (включаючи тих, хто не перевівся для продовження роботи та навчання до Вінниці) за минулий навчальний рік. Заробітну плату за вересень-листопад обіцяють виплатити до кінця року.

Реклама:

Головне сьогодні